Ovdašnji krajolik krase mirna jezera, vodopadi, špilje i divovske vapnenačke planine i poznato je da je to najkišovitije područje na Tajlandu. Također je dom najvećeg i - najsmrdljivijeg cvijeća na svijetu. Zbog mirisa po trulom mesu, cvijet naziva lešina (Rafflesia arnoldii) nalik je na zdjelu promjera gotovo do metra i težine 11 kilograma. 

Smješten između Phuketa, Krabija, Khao Laka i Koh Samuija, park je savršeno mjesto za provesti nekoliko noći ako uživate u planinarenju, prirodi i avanturističkim aktivnostima. Podijeljen je na dva dijela, grad Khlong Sok i jezero Cheow Lan.

Klong Sok je najpopularnije područje za noćenje turista, jer se do njega lako može doći iz Phuketa i Khao Laka te ima niz pansiona, restorana i barova. Cheow Lan je udaljen oko 65 km od Klong Soka, a ulazak ovdje dovest će vas do dijela parka koji je posut jezerima i izuzetno slikovit. Jezera možete posjetiti na jednodnevnom izletu, no noćenje u plutajućem bungalovu omogućuje vam da malo dulje uživate u krajoliku i divljini.

Khao sok - 9 Khao sok - 9 (Foto: Shutterstock)

Očekuje vas puno atrakcija ako planirate ostati nekoliko dana u Nacionalnom parku, poput planinarenja do vodopada, kupanja u jezerima, plovidbe kanuom, raftinga, noćnog safarija i trekinga, dajući vam pravi uvid u ovu spektakularnu zemlju. Tu živi niz životinja, uključujući gibone, veprove, tapire, medvjede, divlje slonove, jelene i rijetke tigrove te preko 300 vrsta ptica.

Khao sok - 7 Khao sok - 7 (Foto: Shutterstock)

Predlažemo posjet tijekom sušne sezone od prosinca do travnja, iako ćete i dalje naići na povremeni pljusak. Tijekom monsunskih mjeseci previše je kiše i mnogi objekti su zatvoreni, iako su upravo tada vodopadi najspektakularniji. Savjetujemo vam da do Khao Sok nacionalnog parka odete u organiziranoj turi koju ćete platiti od 100 eura po osobi (ovisno o duljini trajanja). Postoje različiti izlet u ponudi unutar samog parka, tako da je na vama da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašim afinitetima.

Više informacija o samom nacionalnom parku možete potražiti na službenoj web stranici khaosoknationalpark.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju