Sparušena grčka salata za 65 kuna ili 700 kuna za pet piva, dva minijaturna burgera i krumpiriće ne zvuči kao najbolji omjer cijene i kvalitete, na što su se požalili navijači na Svjetskom prvenstvu u Katru. Muke po alkoholu i skupa hrana ovih su dana česta tema među navijačima. Od početka je bilo jasno da će ovo prvenstvo biti drukčije od dosadašnjih, ali postojala je nada da će se u pivu moći slobodnije uživati.

No na stadionu je dopušteno samo bezalkoholno pivo, a unošenje vlastitog (alkoholnog) pića je zabranjeno. Pivo se može popiti samo u fan-zonama ili licenciranim hotelskim barovima ili klubovima koji smiju prodavati alkohol strancima.

U Katru su kazne za ispijanje alkohola na nedopuštenim mjestima ili pijano ponašanje u javnosti do šest mjeseci zatvora i/ili globa od 6000 kuna, a uvoz, izvoz ili proizvodnja alkoholnih pića može se kazniti s tri godine zatvora i 20 tisuća kuna, piše dohaguides.com.

I mimo nogometa, Katar je svakako jedna od skupljih zemalja na Bliskom istoku. Troškovi života u Katru, a osobito u Dohi, usporedivi su s drugim većim gradovima diljem svijeta. Budući da se mnogo hrane uvozi, možete očekivati da ćete je puno i platiti, a nije jeftin ni smještaj. Jednosobni stan u središtu Dohe mjesečno ćete platiti oko 12-13 tisuća kuna, piše Expatica.com, a odlučite li se smjestiti izvan centra, proći ćete i za 8 tisuća kuna.

Cijene hrane su više nego kod nas: litra mlijeka je oko 14 kuna, kruh ćete platiti 12, a malo uvozno bezalkoholno pivo u restoranu ili baru je 100 kuna. Prosječne plaće su više nego u Hrvatskoj, pa će tako primjerice učitelji mjesečno zaraditi oko 30 tisuća kuna.

Od ribarskog sela do metropole budućnosti: Dobro došli u najsigurniji glavni grad na svijetu Doha - 9 Doha - 8 Doha - 5 +0 Doha - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju