Maštate da ugledate bolivijsko slano jezero Salar de Uyuni? Ali biste htjeli vidjeti i Argentinu? A ne možete odlučiti? Evo savršene alternative, a ugledat ćete i piramide. O da, više nisu samo u Egiptu i Bosni. No, počnimo s početka.

Argentina ima svoju neobičnu atrakciju zvanu Cono de Arita. Riječ je o prirodnoj formaciji koja niču iz slane nizine u obliku piramide. Samo što nije baš prava piramida već vulkan. Kažu kako je vulkanska aktivnost ovog „korneta“ bila preslaba da bi eruptirao, pa je tako zadržao svoj oblik i sada odmara ovdje u miru.

Djeluje kao da ste na nekom drugom planetu, pogotovo u predvečernjim satima kada pred sobom imate prizor bijele nizine, tamnog neba, piramide i punog mjeseca nad njom. Čak i na tolikoj nadmorskoj visini (4 500 metara) imat ćete osjećaj da ste u kakvoj ravnici jer se u daljini protežu još viši vulkanski vrhovi.

Nalazi se u mjestu Salar de Arizaro, slanoj argentinskoj zemlji i zaravni planinskog masiva Ande. Prostire se na 1600 kilometara kvadratnih, a po veličini je ova slana pustinja šesta u svijetu i druga u Argentini (da, ipak ju je „prešišala“ Salinas Grandes). U ovom području ne uživaju samo turisti i posjetioci već i tvrtke koje vade natrij, litij, kalij i naravno – sol.

Smješteno je na sjeveru Argentine, uz samu granicu s Čileom. U susjedstvu je i Bolivija, pa ako ste za jedno putovanje s malo više adrenalina i boravka u prirodi – ovo je opcija za vas.

Najljepše vrijeme za posjet je u proljeće ili u jesen, dok ljeta znaju biti kišovita. Napomenimo da samo po sebi putovanje nije lagano, ali na raspolaganju su vam dobri lokalni vodiči i agencije koji nude izvrsne ture.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju