Toplo, hladno, toplo, hladno – vrijeme je kojem svjedočimo ovih dana. Ako ste jedni od onih kojima nedostaje zima, zaputite se na neku od lokacija koje smo pronašli i uživajte u zimskim aktivnostima. Ovo su naše preporuke.

Zimsko uživanje na Vlašiću u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina idealna je destinacija za skijaše, točnije planina Vlašić koja se ondje smjestila. Najviši joj je vrh Paljenik visine 1943 metra, a čak 5 mjeseci krasi ga, kao i cijelu planinu, snijeg. Mjesto je ovo i legendi, a ona najpoznatija vezana je za zaštitni znak planine Vlašić – vlašićki sir, koji su na ovu lokaciju donijeli nomadi Vlasi.

Vožnja do Vlašića iz Zagreba trajat će nešto više od 4 sata, a za put u jednom smjeru trebate izdvojiti 210 kuna. Za svoj smještaj odaberite Hotel Resort Oaza Mira Vlašić i uživajte u snježnim pogledima na predivne obronke Vlašića. Uživajte ovdje kao što su nekad uživali pripadnici austrougarske aristokracije još u 19. stoljeću. Provjerite i rezervirajte ponudu.

Austrijske zimske i čari wellnessa u Obertauernu

Jeste li se kad zaputili do salzburških Alpa i Obertauerna? Ako ste zaljubljenik u skijanje, ovo je prava lokacija za vas. Mjesto je ovo koje je najpoznatije po tome što ćete upravo ovdje snijeg pronaći najduže, što znači da sezona skijanja traje iznimno dugo.

Čekaju vas skijaške staze duljine 100 kilometara, a hotel koji smo pronašli zove se Valamar Obertauern. Hotel je od Zagreba udaljen četiri sata vožnje, a za jedan smjer pripremite 545 kuna. Popnite se na 1700 metara nadmorske visine i zapamtite pogled. Uživajte u wellness-ponudi, ukusnoj gastronomskoj priči i dobroj čaši vina nakon zanimljiva dana na skijalištu. I masaža će zaista prijati. Evo ponude na linku.

Ski-paket i nezaboravan odmor na slovenskoj Rogli

Ne možemo se dogovoriti što je bolja ideja. Skijanje po danu ili po noći? U ovom paketu koji smo pronašli imate oboje. Do Rogle ćete iz Zagreba stići najbrže, odnosno za samo 2 sata. Trošak putovanja iznosit će 250 kuna, no zaista se isplati.

Za smještaj smo odabrali pansion Smogavc 3*, koji će vam pružiti sve potrebno da bi vaše skijanje proteklo najugodnije što može. Kad još uzmete u obzir da za cijenu dobivate i ski-karte koje uključuju i jednu za skijanje noću, mi ćemo samo reći idealno! Nakon skijanja opustite se na terasi uz vatricu i dan zaokružite finom gastronomskom lokalnom ponudom. Ne zaboravite rezervirati svoju skijašku avanturu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju