Dosadilo vam je živjeti i raditi u jedna te ista četiri zida? Preselite u Portugal, točnije u mjestašce Ponta Do Sol na jugozapadnom dijelu otoka Madeira u istoimenom otočju. Ono poziva sve digitalne nomade da se pridruže njihovoj zajednici.

Digitalni nomadi su sve brojnija skupina u svijetu, a podrazumijeva ljude koji vole putovati te čiji se posao – poput blogera, Youtubera, web dizajnera, urednika – može obavljati iz bilo kojeg kutka svijeta s pristupom Wi-Fiju.

Digitalni nomadi obično su u potrazi za atraktivnim destinacijama s mnoštvo sadržaja, jeftinim smještajem i dobrom internetskom vezom na kojima mogu raditi, stvarati, ali i uživati u lokalnim ljepotama.

Slika nije dostupna Putovanja Savjeti za digitalne nomade: Kako živjeti bez stalne adrese i doći do plaće od 50 tisuća kuna

Takva mjesta dosad su se obično tražila u azijskim zemljama poput Tajlanda, Vijetnama i Kambodže. No, otkako su putovanja ograničena zbog pandemije koronavirusa, digitalni nomadi traže nove lokacije.

Upravo zato Ponta Do Sol od 1. veljače do 30. lipnja 2021. pokreće pilot projekt The Madeira Digital Nomad u cilju poticanja lokalnog gospodarstva otvaranjem svojih vrata digitalnim nomadima.

Nomadima se nudi prilika da žive u prekrasnom mjestu s blagom klimom, izvrsnom hranom, superbrzim i pouzdanim internetom, besplatnim uredima i mnogim drugim pogodnostima. Da biste dobili šansu da otputujete na rajski otok, kojeg mnogi nazivaju i europskim Havajima, morate se prijaviti na službenoj stranici projekta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju