Za vas smo odvojili nekoliko ideja kako povoljno nakratko skoknuti na skijalište i ludo se zabaviti.

1. Jednodnevni ski izleti

Za one kojima je dovoljno samo nakratko udahnuti snijeg da bi bili sretni idealni su jednodnevni izleti. Tako možete cijeli dan skijati na jednom od najpopularnijih austrijskih skijališta Nassfelduili Gerlitzenuza za samo 465 kuna ili pak još povoljnije, za 320 kuna na slovenskim skijalištima Krvavec i Vogel.

U cijenu takvih jednodnevnih izleta obično je uključen prijevoz autobusom i skipass. Želite li što više vremena provesti na skijama, ponesite nešto fino što će vam u trenu dati potrebnu energiju, poput trajnih Majstor kobasica. Ljuta Vatroslava zagrijat će vas iznutra na ledenim padinama, a Vinka, trajna kobasica s vinom, odlično će se sljubiti s kuhanim vinom kojim ćete se okrijepiti u skijaškom domu.

2. Povoljna skijanja s dva noćenja

Idete li umjesto jednodnevnog izleta na skijanje za vikend, vjerojatno ćete kao pravi Hrvat sa sobom ponijeti i lonac sarmi, koji će uz npr. tradicionalnu Majstor kobasicu Blaženku ili polutrajnu blagu kobasicu Jeger biti sve što vam treba za vaš kratki odmor na snijegu. Jeger je poznati partner planinara i skijaša, dok su ostale Majstor kobasice idealne za svaku priliku jer su odličan izvor proteina, a pripremit će vas i za sva snježna uzbuđenja koja vas očekuju.

Na vrlo povoljna vikend-skijanja možete se uputiti s cijelim društvom na Vlašić u BiH, gdje će vas dvije noći u vili za osam osoba stajati 375 kuna po osobi. Ne samo da je blizu onima u obalnom nego i onima u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Planina Vlašić, koja je smještena u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, predstavlja pravi turistički biser dok njezin najviši vrh doseže visinu od 1943 metra. Nešto niži Kupres također nudi ponude za vikend-skijanja s dva noćenja s doručkom za 599 kuna po osobi.

Mnoga skijališta nude povoljne aranžmane za otvorenje skijaške sezone, tako da primjerice od 14. do 15. prosinca i od 21. do 22. prosinca možete za samo 829 kuna s prijateljem ili boljom polovicom skijati čak dva dana i između prespavati u hotelu Krvavec uz ski karte za oba dana i korištenje saune te uključen parking.

Već od 715 kuna otvoriti sezonu možete i na skijalištu Golte, koje je proglašeno najboljim 2018./2019. godine u kategoriji srednje velikih skijališta. Na čak 12 kilometara organiziranih skijaških staza nalazi se pet ski liftova, sanjkalište i dječji poligon. Najviša točka skijališta je na 1530 metara, uz jezero, s koje se pruža prekrasan pogled na Alpe.

Na tri dana i dva noćenja uz dvije dnevne i jednu noćnu ski kartu možete otići i na Roglu, i to za 1839 kuna za dvije osobe. Uz planinu, široke otvorene ravnice s gotovo netaknutom prirodom, duboke šume Pohorja, brojne biciklističke i pješačke staze te večernji izlet uz svjetla i zaustavljanje na obližnjoj farmi, koji je također uključen u cijenu, zadovoljit će apetite svakog avanturista.

3. Za one koje ipak žele nešto više

Za one koji žele skijati u svibnju na najsnježnijem skijalištu ili one koji žele u jednom vikendu skijati na čak pet skijališta te za one koji jednostavno žele nešto više, ali u svega dva do tri dana donosimo nekoliko prijedloga.

Na granici između Štajerske i Koruške nalazi se skijalište Turracher Höhe. Jedno je od najsnježnijih skijališta Austrije, koje od studenog do svibnja predstavlja raznolik zimski raj. Na vikend-skijanja tamo možete otići već za 285 eura, odnosno nešto malo više od dvije tisuće kuna.

Želite li se baš do kraja izguštati u skijanju, to možete učiniti na čak pet skijališta u jednom vikendu, uputite li se u Sloveniju. Smješteni u hotelu na Bledskom jezeru, osim neograničenog uživanja u bazenskom kompleksu skijati možete na čak pet različitih skijališta udaljenih pedesetak kilometara. Skijaške karte za skijališta Krvavec, Soriška planina, Kranjska gora, Cerkno, Kanin-Sella Nevea u Italiji i 3ländereck (Austrija) možete koristiti u čak osam drugih skijališta. Innerkrems i Goldeck u Austriji, Tarvisio, Zoncolan, Pinacavallo, FornidiSopra, Sappada i Saurisu Italiji rado će vas ugostiti odlučite li svoj vikend produžiti.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju