Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako je ovo još jedna aplikacija koja će na poseban način grad predstaviti turistima, ali i njenim stanovnicima. Korištenje ove aplikacije izravno je povezano s projektom besplatnog bežičnog interneta u Rijeci i povećava potporu pozitivnom turističkom trendu Rijeke koja bilježi povećanje turističkog prometa od 22 posto u prvih šest mjeseci, a na području grada čak 25 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. 

Rijeka Connect je turistička aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama. Korištenjem aplikacije korisnicima se omogućuje povijesni prikaz kulturnih znamenitosti grada Rijeke pomoću proširene stvarnosti (eng. Augmented Reality). Sadržaj aplikacije je, uz hrvatski jezik, prilagođen na tri strana jezika; engleski, talijanski i njemački. Aplikacija uz prikaz kulturnih znamenitosti nudi i kalendar događanja.

Korisnici se, nadalje, obavještavaju o ostalim događanjima putem notifikacija sukladno odabranom jeziku aplikacije. Nakon prvog pokretanja korisnik u potpunosti može uživati u aplikaciji i u situacijama kada mu je podatkovni promet nedostupan. U slučaju dostupnosti podatkovnog prometa aplikacija provjerava sa udaljenim poslužiteljem eventualne promjene koje ažurira sa lokalnom bazom, javljaju na stranici Ministarstva turizma RH.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju