Grad i cijelo područje Karlovca je proteklih godina postao omiljeno odredište brojnih turista, kako stranih tako i domaćih, a razlog tome je što u okolici nudi brojna mjesta za kupanje. Da, dobro ste čuli. Nema more, no Karlovac je grad koji leži na čak četiri rijeke!

Rijeka Korana, Mrežnica, Kupa i Dobra uz kupanje, omogućuju i brojne druge aktivnosti kao što su ribolov, jahanje, bicikliranje, rafting i kajaking, planinarenje, pa čak i Speleo turizam.
Blizina Plitvičkih jezera uvelike je pridonijela razvoju Karlovca, jer nerijetko mnoge ture i grupe turista upravo iz Karlovca idu na izlet prema Plitvičkim jezerima.

TOP 5 odredišta kod Karlovca

1. Kamp Slapić - Smješten je na jednoj od najčišćih i najljepših hrvatskih rijeka, na rijeci Mrežnici, udaljen od Zagreba 50-tak km u pravcu juga, a od Karlovca svega 10-tak km. Kamp „Slapić“ obitelji Mataković sa 100 smještajnih jedinica smješten je na desnoj obali jedne od najljepših hrvatskih rijeka-rijeci Mrežnici, te pruža idealnu priliku za odmor i rekreaciju.

2. Karlovačka Zvijezda - Karlovačka povijesna jezgra koju Karlovčani zovu Zvijezda, okružena je dubokim šančevima u koje se za opasnosti puštala voda iz obližnje rijeke Kupe. Središnji Trg Josipa bana Jelačića, tada je bio najvažnije okupljalište i mjesto svih značajnih zbivanja.

3. Stari Grad Dubovac - Na prapovijesnom humku povrh Kupe na 185 metara nadmorske visine smještena je gradina Dubovac. Slikoviti dvorac iz 13. stoljeća predstavlja jedan od najljepših i najbolje sačuvanih spomenika feudalnog graditeljstva Hrvatske.

4. Franjevački samostan i Crkva presvetog trojstva - Crkva je najstarija građevina Karlovca, podignuta istovremeno s tvrđavom, dok je samostan nadograđen u 17. stoljeću. Nalaze se na središnjem trgu Zvijezde (Trg bana J. Jelačića). Cijeli kompleks pokazuje barokni lik, a čuva bogat inventar, koji se može razgledati uz slobodan ulaz.

5. NP Plitvička jezera - Jedan od najljepših europskih nacionalnih parkova smješten je svega nešto više od pola sata vožnje automobilom. Sa svojih 16 jezera i zaista bogatom prirodnom baštinom, ovaj NP svakako morate posjetiti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju