Ako ste ljubitelj netaknute prirode, dobre kapljice vina i odlične gastronomije, ovo je definitivno vaša iduća destinacija. Iako relativno malo područje, Međimurje na jednom mjestu nudi zaista pregršt stvari. Jedna od tih je i odlično razvijen ciklo turizam, koji je motiv dolaska mnogih turista iz Slovenije i Austrije, ali i šire.

Bicikliranje je moguće gotovo kroz cijelo Međimurje. Oni željni lakših ruta odlučit će se za donje Međimurje, dok će oni malo hrabriji odabrati gornje. Zanimljivo je to što se u jednom danu (ovisno o kondiciji), može proći cijela županija, a rute su zaista bogate dodatnim sadržajem. Rekreativne rute najvećim dijelom idu sporednim asfaltiranim ili šljunčanim puteljcima na kojima je promet rijedak. Prolaze lijepim krajolicima, a povezuju različite kulturno-povijesne spomenike, restorane, vinske kuće, pansione, odmorišta i vidikovce. Usponi na tim rutama većinom su blagi i dohvatljivi za sve generacije.

Brdske (off-road) rute namijenjene su onima koji vole osjetiti adrenalin. Uglavnom prolaze kroz šume i livade gdje na nekim dionicama nema utabanih staza. Ponegdje sijeku korita potoka, a podloge su većinom zemlja i šljunak. Strmine su zahtjevnije, ali ne ekstremne. Rute su označene karakterističnim plavim putokazima. Najam bicikla moguć je u Toplicama Sveti Martin, a servisi i trgovine rezervnim dijelovima nalaze se u Čakovcu.
Ako se odlučite na bicikliranje u Međimurju, svakako ostanite dan duže i posjetite jedan od brojnih vinskih podruma, jer ipak, počelo je vrijeme berbi, te nikad ne znate gdje možete završiti. Dobiciklirajte do jednog od poznatih vinskih podruma i upoznajte enološku ponudu, a nemojte se ustručavati ako vas ponude i pravim međimurskim nareskom - „mesom z tiblice“.

U svakom slučaju, portal Punkufer vam želi odličan provod, gdje got da završili. P.S. Dok piješ ne vozi. ;)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju