Otok Rügen u Njemačkoj jedan je od tih otoka. Smješten je u Baltičkom moru, i odvojen od kopna morskim prolazom Strela Sundom. Rügen ima dugu turističku tradiciju zahvaljujući prekrasnoj prirodi - dugim pješčanim plažama, prostranim šumama koje ih zaklanjaju od vjetra te visokim stijenama od bijelih krednjaka što nadvisuju njegove obale.

Uz Rügen, jedan od otoka koji zavrijeđuju vašu pažnju je definitivno i Saaremaa u Estoniji na kojem još uvijek postoji onaj tradicionalni štih ove male države. Na njemu živi oko 40.000 ljudi, odnosno oko 2,5% ukupne estonske populacije.

Još jedan otok smješten na Baltičkom moru je i Bornholm, koji se nalazi 150 kilometara jugoistočno od Kopenhagena. Na ovom se otoku nalaze neka od najljepših prirodnih blaga Europe, poput vodopada Dondlafald koji je visok čak 22 metara, te je ujedno najviši vodopad ove države.

Još jedan danski otok koji valja vidjeti je i otok Møn. Ovaj izrazito zelen otok krasi vrlo lijepa priroda. Posebna atrakcija otoka, poznata svim Dancima, jest vapnenačka litica Møns Klint – koju svake godine posjećuje mnogo turista.

S ovog popisa nikako ne smijemo izostaviti i škotski otok Isle of Skye koji nudi zaista spektakularne krajolike koje nećete pronaći nigdje osim u Škotskoj. Uz prirodu, ovaj otok je dom i jednom od najpoznatijih škotskih dvoraca - Dunveganu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju