Danas je grad političko središte zemlje, središte industrijske aktivnosti, ali i kulturalno i trgovačko središte. To je zaista prava kozmopolitska metropola, a ako ga uspoređujemo sa Zagrebom, jedino po čemu je Zagreb napredniji je nešto više stanovnika.

Abu Dhabi je poput Dubaija, prepun visokih nebodera koji se skoro svi nalaze u Central Marketu, središnjem djelu grada. Posljednji izgrađeni neboderi su The Domain, s visinom od 374 m i Trust Tower sa „svega“ 278 metara, izgrađeni po projektu britanskog arhitekta Normana Fostera. To je jedan moderan grad u kome dominiraju visoke zgrade, luksuzni mall-ovi i odlični hoteli. Ovdje je sve podređeno tome da vam bude udobno i komforno.

U Abu Dhabiju na jednom mjestu možete vidjeti zaista veliku različitost, a posebice različite ljude razlicite kulture koji dolaze sa svih strana svijeta kako živjeli i radili u jednoj od najbogatijih država svijeta. Naravno, turiste najviše fascinira lokalno stanovništvo koje je zadržalo svoju tradicionalnu nošnju, te stoga možete vidjeti muškarce u disdasama (duge bijele haljine). Zanimljivo je da je odjeća ostala tradicionalna, dok je luksuz ušao u sve pore društva. Svi su opremljeni najnovijim modelima pametnih telefona i dobiva se dojam da se svi voze u blindiranim automobilima.

Grad posebno vodi računa o visokokvalitetnoj hotelskoj usluzi, koja je jedna od najboljih na svijetu. Dominiraju luksuzni hoteli u kojima se spaja orijentalna prefinjenost sa modernim međunarodnim standardima. Hotel Emirates Palace poznati je po 92 najskuplja apartmana na svijetu, a tijekom lijeta 2007. godine, otvoren je još jedan hotel Shangri – La Qaryat Al Bea, čiji je trenutan broj soba 11 000, ali će se kroz nekoliko godina popeti na 25 000.

Ako kojim slučajem završite u Abu Dhabiju, budite spremni na to da ćete potrošiti podosta novaca, a ako imate imalo sreće i ambicije, možda vas šarenilo i luksuz ovog predivnog grada natjera i na pronalazak novog posla i preseljenje u jedan od najelitnijih gradova na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju