Hershey park, SAD
Zamislite gigantski Bronhi kako panično trči prema vama raširenih ruku. Ne želi ništa ništa drugo nego samo jedan zagrljaj. Američki Bronhi, a i mnogi drugi „slatkiši“ slobodno lutaju parkom i grle sve ljude na koje naiđu. Djeca posebno uživaju ovdje - slatko na sve strane. Ovaj park svoje postojanje temelji na bombonima i čokoladi i sve, ali apsolutno sve - je podređeno ovom smeđem zlatu.

Diggerland, SAD
Ovdje kao da se uvijek nešto gradi. Fantazija svakog malog dječaka, i ponekog odraslog. Svatko može za nešto love sjediti u pravom bageru i kopati jame, premještati šljunak ili pijesak. Možete čak i voziti pravi policijski džip. Isto tako postoji mogućnost organiziranja evenata - zamislite team-building s dvadesetak bagera!

Dubailand, Dubai
Trenutačno je u izgradnji, no kada ga dovrše bit će to najveći zabavni park na svijetu. Kakav bi to bio zabavni park kad ne bi imao veliki kotač kojim se možete provozati. Ovaj će biti drugi po veličini na svijetu! Sigurno ste čuli za zatvoreno skijalište u Dubaiju, ono je dio ovog senzacionalnog parka. Većinski dio parka zauzimat će futuristički City of Arabia kojim će šetati dinosauri, a kroz njega će voziti ultra brzi vlak. Glavni simbol City of Arabia je i super shopping centar, naravno, najveći na svijetu.

Dickensov svijet, Engleska
Stvaratelji ovog parka prilikom izgradnje govorili su da će ovdje biti pravi pravcati London, pun magle, magije i čudesnih mirisa. Cilj je prikazati London za vrijeme Industrijske revolucije. Moći ćete se provozati čamcem pravom londonskom kanalizacijom punom štakora i smrada. Ali i biti dijelom Božićne priče s pravim Božićnim duhom.

Fantazyland, Egipat
Ovaj park u Egiptu morao bi biti sve, samo ne - otvoren za javnost. Hrđav i klimav park nije bio održavan od svog otvorenja. Čak i oni istinski ljubitelji adrenalina morali bi razmisliti o plaćanju životnog osiguranja prije nego ga posjete. Ali, eto, postoji...

Muklukland, Alaska
Park posvećen ogromnoj gojzerici. Hm? Iako u ovom parku nema puno toga za vidjeti ni doživjeti, ljudi ga ipak posjećuju. Sve što se može vidjeti je nekoliko raritetnih automobila i puno hrđavih skulptura.

Pedroland, Južna Karolina
Ovaj zabavni park je sve samo ne zabavan. Veliki šareni lutak stoji na samom ulazu u park. Sve što ovdje možete je voziti se staklenim dizalom do divovskog sombrera i plesati flamengo. No, kakav bi to bio zabavni park da nema veliki kotač. Samo rijetki i jako hrabri se usude na vožnju...

Limestone Heritage, Malta
Naziv ovog parka govori da je on posvećen tradiciji klesanja kamena. Ali, ne možete vidjeti kako se kleše kamen, nego samo voštane figure kako se tope na vrućem suncu dok imitiraju klesanje kamenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju