Kornjača u hamburgeru
Svakako treba odati priznanje na kreativnom pokušaju švercanja ove malene životinje, Kinezu koji je pokušao ukrcati kornjaču na let do Pekinga. Prilikom prolaska kroz rendgen zaštitari su primjetili čudne kvrge u hamburgeru. Kada su upitali dotičnog gospodina o čemu se radi on je odgovorio da to nije kornjača nego hamburger i da se nema tu što za vidjeti!

Mali bombastični medvjedići
Amerikanac se pokušao ukrcati na let s medvjedićem punim oružja i municije. Žalosnije od svega je što je medvjedića nosila njegova malena kćer. U medvjediću se nalazio 40 mm pištolj i nekoliko futrola s municijom. Nakon razgovora, muškarac je pušten na avion bez ikakve kazne.

Punoglavci u ustima
Južnokorejska putnica uhićena jer je pokušala prošvercati puna usta živih punoglavaca. U svojoj torbi imala je bocu s vodom. Zaštitari su je zamolili da vodu ili popije ili da je baci. Ona je izabrala prvu opciju no zaštitarima je bilo sumnjivo što nije progutala vodu. Kada je bila zamoljena da ispljune vodu ostavila je zaštitare i putnike šokirane prizorom.

Sedam zmija i tri kornjače u hlačama
Na letu iz Mijamija do Brazila jedan je čovjek pokušao prošvercati ove egzotične životinje u svojim hlačama - sedam zmija i tri kornjače. Sreća je u tome što ga ni jedna od zmija nije ugrizla jer se radilo o zmijama otrovnicama.

Leš u invalidskim kolicima
Dvije žene su uhićene prilikom ukrcavanja na avion jer su pokušale prošvercati truplo mrtve bake u invalidskim kolicima. One su baki stavile sunčane naočale i zamislile si da će tako proći kroz zaštitare.

Krokodil u kovčegu
Ovaj genijalac je zamislio da će uspjeti prošvercati živog krokodila na avion. Možda bi mu čak i uspjelo jer je nepažnjom zaštitara uspio proći rendgensku kontrolu, no postao je sumnjiv prilikom ukrcavanja u avion, kada se njegov kovčeg počeo nenadano micati. Očito nije uspio u naumu da nagovori krokodila da se ne miče do slijetanja.

Lubanja i ljudski zubi
Amerikanci stvarno imaju čudne namjere. U zračnoj luci Fort Lauderdale pronađena je lubanja i nekoliko zubiju u prtljagi dviju žena koje su putovale Baltimore. Prema riječima putnica radilo se o svetim kostima koje su kupile prilikom posjete Kubi u jednom od dućana.

Laserski mač iz Zvjezdanih ratova
Peter Mayhew, glumac koji je glumio Chewbaccu u Zvjezdanim ratovima, pokušao je upravo to unijeti u avion. Pravdao se da mač koristi kao potporu za hodanje, umjesto štapa. Nakon dugo nagovaranja i razmišljanja pripadnici osiguranja su mu dozvolili da se ukrca na avion, uz pretpostavku da će teško oteti zrakoplov s lažnim laserskim mačem.

Pigmejac u gaćama
Trojica mladića planirali su otputovati iz New Delhia za Dubai i istom prilikom prošvercati pigmejske majmunčiće u svojim gaćama. Naravno da im to nije uspjelo jer su se majmuni počeli glasati baš prilikom pregleda.

Nož u staklenci majoneze
Dovoljno je bilo da je prošao kroz detektor metala kako bi zaštitari vidjeli da nešto nije u redu s njegovom prtljagom. Na kraju je pušten da se ukrca na avion bez kažnjavanja, ali je dobio opomenu zbog gluposti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju