Hitachi Seaside park je javni park u Japanu, smješten nedaleko od Tokija. Savršena destinacija za poludnevni ili jednodnevni izlet lako se može pretvoriti u cjelogodišnji izlet – ili barem želju za istim.

Ovdje se boje prelijevaju iz jednog doba u drugo, pa kad god dođete čeka vas rapsodija. Na 350 hektara površine posađeno je najljepše sezonsko cvijeće rasuto po brdima.

Narcisi i tulipani cvijeće su koje ćemo prepoznati, a neke egzotične vrste će vas iznenaditi. Tako je primjerice brdo Miharashi poznato po plavoj vrsti boražinovke koju uspoređuju i s „dječje plavim očima“. Kada njeno plavetnilo prekrije brdo, doima se kao da imitira boju neba, a prizor je čaroban.

Najšareniji prizori čekaju vas, očekivano, u proljeće. No, svako doba nosi svoje. Tako u jesen „poludi“ tzv. kokia grmlje iz porodice sljezovki. U početku je zeleno, a kako se približava zima, poprimaju crvenu boju.

Park je prostran, pa čak i kad dođe puno posjetitelja, nemate dojam velike gužve a boravak u njemu je i dalje ugodan i tih. U parku se također nalazi i mali zabavni park, te površine za piknik, šetnju i bicikliranje. Posebna poslastica je šetnja uz obale Pacifika s koje se pruža pogled na jedno drugo plavetnilo…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju