Kad je riječ o savršenom odmoru, što vam prvo pada na pamet? Ako ste tip koji dane voli isplanirati tako da mu ni u jednom trenutku ne nedostaje adrenalina i zabave, onda ste na pravom mjestu. Za sve one kojima ležanje na plaži predstavlja neku vrstu dosade i još ih više umori pronašli smo zanimljive ideje i mjesta na kojima neće nedostajati akcije i uzbuđenja. Za vrijeme visokih temperatura imajte na umu da će vam boca s vodom biti jedna od najvažnijih stvari koju morate ponijeti u ruksaku kamo god se uputili.

Osim brige o tome jeste li na put ponijeli sve što vam je potrebno, dozu stresa moglo bi stvoriti i pretjerano znojenje tijekom visokih temperatura za vrijeme ljetnih aktivnosti. Prilikom znojenja u kombinaciji s brijanjem, na koži se mogu stvoriti iritacije i crvenilo. Kako biste to izbjegli, ali i učinkovito obrijali, podrezali ili oblikovali bradu, tu je Philips OneBlade koji ne prianja uz kožu kao tradicionalna oštrica.

Aparat poput Philips OneBlade učinkovito će odraditi navedene zadatke, a sigurno ga možete koristiti na cijelom tijelu, što je dodatna prednost malenog, ali moćnog aparata, koji će biti lako uklopiti u dnevnu rutinu. Vodootporan je, lako i jednostavno ga možete koristiti s pjenom ili bez nje, čak i dok se tuširate kod kuće, na kampiranju ili u divljini pa ga vole i oni avanturističkog duha.

Uz nekoliko savjeta kako se nositi s vrućinama, donosimo vam i nekoliko ideja na koje ćete pristati bez razmatranja jer su upravo ono što vašem nemirnom duhu i treba.
Ima li boljeg načina za provod s ekipom od odmora iz snova na kojem ćete, primjerice, istražiti špilje u Hrvatskoj ili se smjestiti zajedno u kajak i uživati u riječnim brzacima? Nikako nemojte propustiti adrenalinske parkove, a predlažemo vam i neke planinarske staze na koje se barem jednom morate uputiti.

Špilja Vrelo u Fužinama Špilja Vrelo u Fužinama (Foto: Getty Images)

1. S ekipom se možeš rashladiti pri posjetu špilji Vrelo ili otići na nezaboravan rafting

Bajkovite Fužine u Gorskom kotaru, udaljene samo sat i pol od Zagreba, idealno su mjesto ako je svjež prirodni zrak i suživot s prirodom ono što vam treba. Na samom ulasku u Fužine s desne strane dočekat će vas bajkovito jezero Bajer, koje će vas posebno zanimati ako ste ljubitelj ribolova, a nije isključena ni mogućnost brzinskog ljetnog kupanja skokom u vodu za pravo osvježenje. Osim što plivanje poboljšava tjelesnu izdržljivost, jedan je od sportova u kojima je obrijana koža poželjna.

Poželite li malo istražiti podzemlje i sakriti se od sunca, špilja Vrelo u kojoj se nalazi prekrasan gorski izvor rijeke Ličanke idealno je mjesto za kratki bijeg. Otkrivena je sasvim slučajno, prilikom izgradnje jezera Bajer, a zbog jedinstvenosti i ljepote često je nazivaju „Hrvatska Postojna“.

U Gorskom kotaru svoju ekipu možeš izazvati i na rafting gornjim dijelom gorskog toka rijeke Kupe. Veslanje po brzacima idealno je za trošenje viška energije, a poneki brzaci koji vam se nađu na putu dobar su test za vlastitu fizičku spremnost i izdržljivost.

Park prirode Papuk Park prirode Papuk (Foto: Getty Images)

2. Ne propustite posjetiti adrenalinske parkove ili planinarite do naših najljepših vrhova

Ako godišnji želite provesti na kontinentu uz šumu i svjež zrak, definitivno se trebate uputiti prema Parku prirode Papuk u obližnji adrenalinski park. Mjesto na kojem zabave i uzbuđenja ne nedostaje smjestilo se na području Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Ne morate birati između šetnje, planinarenja, vožnje biciklom ili sportskog penjanja, jednostavno možete isprobati sve što se nudi. Osim na istoku Hrvatske, penjanje na stijenu, vožnju quadom, paintball ili zipline možete isprobati i u Gorskom kotaru. Na vama je samo da dogovorite vrijeme i skupite ekipu koja će zajedno s vama uživati u provodu punom uzbuđenja.

Adrenalinski park je mjesto na kojem zabave i uzbuđenja ne nedostaje Adrenalinski park je mjesto na kojem zabave i uzbuđenja ne nedostaje (Foto: Getty Images)

Hrvatska je bogata planinarskim stazama i bilo bi šteta ne izazvati sebe i ekipu na hodanje u gojzericama od kojeg će vam se oči nagledati netaknute prirode, a tijelo biti zahvalno na tjelovježbi usred čistog zraka.

Za izlet na koji će se odlučiti oni žilaviji tenisice zamijenite gojzericama i upustite se u istraživanje naših vrhova, s kojih se pogled pruža na netaknutu prirodu čiju je ljepotu teško nadmašiti. Bijele i Samarske stijene nevjerojatni su dio brdovitog područja Gorskog kotara koje se svrstava u stroge rezervate. Uz Hajdučke i Rožanske kukove na Velebitu, spadaju među najposjećenija mjesta za sve zaljubljenike u planinarenje. Za dašak mistike uputite se u Ružica grad na Krndiji jer je staza kojom ćete hodati do ovog velebnog kamenog zdanja usred šume jednostavno čarobna. Vrh Snježnik u zaleđu Rijeke također možete dodati na svoj popis želja. Na 1500 metara nadmorske visine s vidikovca se pogled pruža prema Risnjaku, cijelom kvarnerskom arhipelagu, a možete vidjeti i Učku.

Osim fizičke spremnosti za sve ljetne aktivnosti, ne zaboravite misliti i na stvari koje vam mogu olakšati svakodnevicu. U ruksak spakirajte bocu vode, dodatni ručnik, sendvič ili neki snack da ne ogladnite i neka vam rezervni par čarapa uvijek bude pri ruci. Prilikom izlaganja suncu nanesite kremu sa zaštitnim faktorom kako biste izbjegli crvenilo. Uz jedinstvenu OneBlade tehnologiju nema straha od brijanja prilikom visokih ljetnih temperatura jer njegove oštrice prate oblik lica, pa ćete izbjeći osip i znojenje uz neugodne mirise. Praktičan je i stane u bio koji ruksak, a bit će uz vas ovog ljeta odlučite li se okušati u planinarenju, posjetite li adrenalinski park ili odvedete ekipu na nezaboravan rafting po Kupi.


 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PHILIPS po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju