Ljubitelji beskrajnih pješčanih plaža i horizonta u kojima se spajaju more i nebo, evo jedne poslastice za vas. Iako po opisu zvuči kao jedna u moru sličnih, plaža Miramar u Portugalu ističe se jednim slatkim detaljem zbog kojeg je svaka fotografija ljepša.

Najvećim dijelom je pješčana, no na južnom dijelu možete pronaći crne stijene u moru prošarane zelenilom mahovina. Nije najzgodnije za kupanje, no egzotična lokacija je odličan set za brojne fotografe koji odande fotkaju glavnu atrakciju.

A to je mala kapelica Senhor da Pedra, podignuta na kamenju u moru još u 17. stoljeću. Arhitekturom podsjeća na mini dvorac ili privatnu kuću s terasom i stepeništem, no ipak je u pitanju javno dobro na koje su svi dobrodošli.

Smještena u malom mjestu Miramar u okolici grada Porto, odličan je izbor za one koji žele izbjeći masovne turističke plaže. Iako je lijepa i ugodna, s mnoštvom sadržaja, Miramar je uspjela „izdržati“ kao okupljalište domaćih ljudi.

Kako je izložena otvorenom Atlantiku, tako i more ovdje zna biti hladnije i vjetrovitije. Ako ste zimogrozan plivač, preostaju vam predivne biciklističke staze, šetnice, restorani i kafići, muzeji, pa čak i golf tereni i brojni drugi sadržaji.

Cijelo mjesto poznato je kao umjetničko-intelektualna oaza, pa ako prošećete u večernjim satima kroz mjesto, možda spazite poznate domaće umjetnike i glazbenike s gitarom u ruci, kako uljepšavaju atmosferu u kafićima, restoranima, na ulicama…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju