Velike rupe između letova ne moraju biti drama, pogotovo ako "gađate" aerodrome koji imaju besplatno kino ili bazene za opuštanje.

Changi, Singapore

Singapurska zračna luka Changi godinama neumorno skuplja priznanja za najbolji aerodrom na svijetu. Bazen s jacuzzijem na krovu, kino koje radi non-stop ili šuma ispunjena egzotičnim biljem i leptirima neke su od atrakcija zbog kojih „rupa“ između letova uopće nije drama.

65 milijuna ljudi koji godišnje prošetaju Changijem između letova mogu uživati u najvišoj fontani pod krovom, odnosno kupolom na svijetu - vodena predstava od 40 metara prizor je koji se ne zaboravlja.

Haneda, Tokio

Zračna luka Haneda u glavnom japanskom gradu također marljivo skuplja priznanja i nagrade pa se ove godine našla na drugom mjestu najboljih po mišljenju internetske stranice koja bilježi ocjene putnika Skytrax.

Bez obzira na silne milijune putnika koji njome protutnjaju, Međunarodna zračna luka blista kao suza. Iako nema futurističkih sadržaja na granici sa znanstvenom fantastikom, zbog nestvarne čistoće odiše elegancijom i luksuzom.

Zračna luka Haneda, Tokio Zračna luka Haneda, Tokio (Foto: Getty Images)

Incheon, Južna Koreja

Međunarodna zračna luka Incheon u Južnoj Koreji redovito se nalazi pri vrhu svjetskih ljestvica najboljih, a osim luksuza putnicima nudi i dozu kulture. Uz izložbe, tradicionalne parade, mini koncerte, kao i po pet muzeja i tradicionalnih prostorija u kojima se može dobiti uvid u južnokorejsku kulturu, putnicima koji krate vrijeme između letova ne mora biti dosadno.

Oni koji se požele prepustiti pogledu na planinu Oseong to mogu napraviti na dva mjesta na aerodromu.

Aerodrom na Maldivima - 4 Putovanja Pista usred oceana: Je li ovo najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu?

Hong Kong, Kina

Hong Kong International Airport naziva se i Chek Lap Kok, po imenu otoka na kojemu je izgrađen. Proglašavan je najboljom zračnom lukom od 2001. do 2005. godine. godine.

Osim u muzejima, putnici mogu vrijeme kratiti izložbama, uživati u glazbi ili s djecom posjetiti jednu od radionica za cijelu obitelj ili uživati u drugim aktivnostima edukacijskog parka.

Franz Josef Strauss, München

Oko 30 kilometara od Münchena nalazi se jedna od najljepših zračnih luka u Europi, ali i na svijetu. Restorani i barovi, trgovine, spa-centri i wellnes-centri, dječje igraonice, kabine za spavanje i drugi sadržaji zaslužni su za to da se otkazani letovi ne čine kao noćna mora.

Zračna luka München ima i panoramsku terasu te park za posjetitelje u kojima možete skratiti vrijeme nakon obilaska trgovina.

Aerodrom na Maldivima - 4 Putovanja Pista usred oceana: Je li ovo najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu?

Hamad, Quatar

Visoki stropovi, prostrani hodnici, dizajnerski detalji i brojne izložbe djelići su slagalice koji čine zračnu luku Hamad jednim od najvećih arhitektonskih ostvarenja na svijetu. Osim što je lijepa, luka nudi atraktivne sadržaje, pa je tako na raspolaganju jedan od najvećih duty free centara na svijetu u kojem ne nedostaje skupocjenih predmeta.

U očekivanju boardinga možete se do mile volje igrati igre na računalu ili se opustiti u bazenu, zaigrati squash ili potaknuti cirkulaciju u teretani. Sobe za opuštanje smještene su daleko od buke, a nude udobne fotelje u kojima možete i odspavati.

Zürich, Švicarska

Zračna luka Zürich godinama je europski vodeći aerodrom kad je riječ o sadržajima, ali i funkcionalnosti. Nije prevelik, ali nudi sasvim dovoljno sadržaja da se zabavite između letova – primjerice partijom mini golfa ili šetnjom do izložbenog primjerka povijesne letjelice.

Genijalni Šveđani: Od napuštenih tunela napravili skijalište otvoreno 365 dana u godini MidSweden365 MidSweden365 MidSweden365 +1 MidSweden365

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju