London je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu, a u gradu postoje mnoge sjajne tržnice na kojima posjetitelji mogu pronaći jedinstvene i zanimljive suvenire.

Mogućnosti su beskrajne - od vintage odjeće na Camden Marketu do jedinstvenih antikviteta na Portobello Road Marketu, za svakoga se može pronaći ponešto.

U ovom članku istražit ćemo pet najboljih tržnica u Londonu za kupnju unikatnih suvenira.

Tržnica Camden (Camden Market)

Camden Market jedna je od najpopularnijih tržnica u Londonu, i to s dobrim razlogom. Ima više od tisuću štandova i trgovina koje prodaju sve, od vintage odjeće i antikviteta do ručno izrađenog nakita i zanatske hrane.

Posjetitelji mogu pronaći jedinstvene suvenire iz cijelog svijeta, uključujući afričke maske, turske svjetiljke i ručno rađenu keramiku. Tržnica je otvorena svaki dan i privlači raznoliko mnoštvo lokalnog stanovništva i turista. Jedna od najznačajnijih atrakcija Camden Marketa je i iznimna ponuda hrane.

Tržnica je meka za gurmane, sa štandovima i uličnim prodavačima koji nude jela kuhinja iz cijelog svijeta, uključujući meksičku, tajlandsku, kinesku, talijansku, indijsku i, naravno, britanske klasike kao što su riba s krumpirićima, pita i pire .

Dostupno je i mnoštvo veganskih i vegetarijanskih opcija, a festivali hrane održavaju se tijekom cijele godine. Camden Market je također dom brojnih glazbenih događaja, s nastupima umjetnika i glazbenika iz svih žanrova, uključujući punk, rock, reggae i hip-hop.

Portobello Road Market

Tržnica Portobello Road još je jedna tržnica koju morate posjetiti u Londonu. Poznata je po antikvitetima i starinskim predmetima, ali ima i mnogo štandova koji prodaju rukotvorine, odjeću i uličnu hranu.

Posjetitelji mogu pronaći jedinstvene suvenire kao što su starinski servisi za čaj, ručno izrađeni nakit i neobična umjetnička djela. Tržnica radi svaki dan osim nedjelje, a najveća je gužva subotom kada je otvoreno svih tisuću plus štandova.

Tržnica Brick Lane

Brick Lane Market živahna je i eklektična tržnica u istočnom Londonu. Poznat je po vintage odjeći, ručno rađenoj robi i uličnoj hrani. Tržnica postoji više od 400 godina i značajan je dio povijesti East Enda.

Započela je kao tržnica koja prodaje svježe proizvode, no tijekom godina se razvila u užurbano središte trgovaca koji prodaju sve, od starinske odjeće do rukotvorina. Posjetitelji mogu pronaći jedinstvene suvenire poput retro sunčanih naočala, ručno rađenih kožnih ruksaka i starinskih vinilnih ploča. Tržnica je otvorena nedjeljom, a najbolje je doći ranije kako biste izbjegli gužvu.

Borough Market

Borough Market je raj za ljubitelje hrane. Postoji već više od tisuću godina i dom je nekih od najboljih zanatskih proizvođača hrane u zemlji. Posjetitelji mogu pronaći jedinstvene suvenire poput domaćih džemova, lokalno proizvedenog meda i ručno rađenih sireva. Tržnica je otvorena od ponedjeljka do subote, a najveća je gužva radnim danom za vrijeme ručka.

Tržnica cvijeća Columbia Road

Columbia Road Flower Market je jedinstvena tržnica koja se održava svake nedjelje u istočnom Londonu. To je šarena i mirisna tržnica, a posjetitelji mogu pronaći jedinstvene suvenire poput ručno rađenih vijenaca, lončanica i rijetkog cvijeća. Na tržnici je najveća gužva ujutro, a najbolje je doći ranije kako biste izbjegli gužvu.

Savjet plus: Ako želite nešto istinski britansko za ponijeti kući, razmislite o kupnji šešira po narudžbi ili tradicionalnog seta za čaj na tržnici Greenwich.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju