Jack Trbosjek bio je nepoznati engleski serijski ubojica koji je između 31. 8. i 11. 9. 1888. ubio pet žena, redom prostitutke, u siromašnim četvrtima u Whitechapelu u East Endu Londona ili blizu toga mjesta.

Danas njegov lik i djelo u London dovode na tisuće pratitelja u želji da saznaju više informacija o tom zloglasnom ubojici. Ubojica bi, nudeći novac za seks, većinu svojih žrtava privukao na zabačenu ulicu ili trg te ih ubio.

Njegovih pet žrtava bile su Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes i Mary Jane Kelly. One su se međusobno poznavale i bile su prijateljice, sve udane, u 40-im godinama, osim posljednje, koja je imala 25 godina.

Jack Trbosjek zapravo je pseudonim koji je stvorio novinar koji je izvještavao o ubojstvu u Whitechapelu, a nikada nije identificiran niti uhićen. Nestao je nakon što je ubio svoju petu žrtvu. Više od stotinu godina kasnije ubojstva Jacka Trbosjeka ostaju jedna od najpoznatijih i najozloglašenijih misterija koji nadahnjuju cijelu industriju knjiga, filmova, romana i TV emisija. Da ne spominjemo brojne ture Jacka Trbosjeka, koje privlače tisuće ljubitelja horor-priča i znatiželjnih turista u istočni London. Isplatili li se platiti vođenu turu Jacka Trbosjeka u Londonu? Svakako!

Ne samo da ćete čuti potresne priče i teorije zavjere o najozloglašenijem serijskom ubojici na svijetu i posjetiti jeziva mjesta ubojstava već ćete dobiti i kratak uvid u londonsko društvo toga vremena.

Koristeći vrhunsku tehnologiju RIPPER-VISION™, inovativne ručne projektore na turi se rekreira atmosfera viktorijanskog Londona koristeći sablasne slike, filmske isječke i pokretne slike. Slijedite svog vodiča na pješačkoj turi kako biste istražili slabo osvijetljene sporedne ulice Whitechapela i čuli potresne priče i teorije zavjere o najozloglašenijem londonskom serijskom ubojici.

Zainteresirani za Pješačku turu Jacka Trbosjeka sastaju se ispred umjetničke galerije Whitechapel koja se nalazi pokraj izlaza tri stanice podzemne željeznice Aldgate East i završava u blizini tržnice Spitalfields. Počinje svakog dana u 19:30, a traje gotovo dva sata. Dostupna je od 18 funti po osobi, a veoma je uvjerljiva, s krajem koji će vas ostaviti bez daha. Definitivno nešto što biste trebali vidjeti u Londonu. Rezervirajte svoju pješačku turu ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju