Iako gotovo sigurno 2020. godina i nije godina u kojoj smo realizirali sva putovanja o kojima smo maštali, nije loše upoznavati se sa stvarima koje mogu olakšati buduća putovanja. Tko zna, možda je nakon ove situacije dio ljudi zaključio kako je najbolje putovati solo, pa je na stranici thepointsguy.com objavljen popis najboljih aplikacija za samostalna putovanja!

Travello (dostupno – App Store, Google Play)

Ova aplikacija zapravo je društvena mreža koja podsjeća na Facebook, ali samo za – putnike. Valja je koristiti za spajanje s onima koji su bili u mjestu u koje vi idete, a u potrazi ste za savjetima i sugestijama. Ovdje je moguće, baš kao i na Facebooku, objavljivati fotografije putovanja, a tu je i davanje savjeta, ocjenjivanje hotela, raznih nuđenih tura i slično. Naravno, možete ući i u grupe s drugim putnicima te se na taj način još jače povezati.

 

 

Travel Smart (dostupno – App Store)

Zanima vas koliku napojnicu trebate ostaviti u zemlji u koju ste doputovali? Ili se pitate gdje se nalazi najbliža ambasada? Sve te odgovore nudi Travel Smart! Također, aplikacija će vas upozoriti na opasna mjesta u nekom gradu, a dostupne su vam i vremenska prognoza, konverter valuta, organizator dokumenata, ali i savjetnik za bonton u zemlji u kojoj se nalazite.

Hotel Tonight (dostupno – App Store, Google Play)

Traženje smještaja u posljednjem trenu, naročito kad ste negdje sami, može biti stresna stvar. Vjerojatno niste od onih koji navečer žele lutati u potrazi za smještajem, a preko aplikacije Hotel Tonight možete naći last minute smještaj, i to s popustom. Inače, možete je koristiti i za „normalne“ rezervacije, i to nekoliko mjeseci unaprijed, ali možete rezervirati i smještaj – isti dan. Obavezno provjerite i dodatak Daily Drop u aplikaciji, koji će vam donijeti dodatni popust (vrijedi samo 15 minuta).

 

 

Tripcoin (dostupno – App Store)

Kad putujete sami, nemate nekoga da vam pomogne s financijama, ali uz ovu aplikaciju lako je pratiti troškove i status budžeta. Troškove možete dodavati u različitim valutama, a da biste to napravili, ne morate ni biti povezani s internetom. Izvještaje kasnije možete izvući u Excelu, a nudi vam se mogućnost i gledanja troškova prema raznim grafikonima.

Audible (dostupno – App Store, Google Play)

Ako dugo putujete brodom, vlakom ili avionom ili se samo šetate po nekoj novoj destinaciji, Audible će vam sjajno doći za skraćivanje vremena. Aplikacija omogućava slušanje knjiga, radijskih programa, ali čak i priča za spavanje! Tu je i umirujuća glazba, pa praktički možete i meditirati...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju