Bikademy je inovativna "akademija" za bicikliste koja ih, ispit po ispit, vodi kroz studij pojedine regije, županije ili grada, a najnoviji je studij Zaprešića, Brdovca i Pušće. Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja vam omogućuje da biciklirajući istražite odredišta, njihove zanimljivosti i priče, a da biste postali student, potrebni su vam samo bicikl i dobra internetska veza.

Sve što trebate je odabrati Studij - regiju ili grad i upogoniti pedale. Bikademy je dostupan diljem Hrvatske - u pet slavonskih županija, Bjelovarskom kraju, Križevcima, Istri, Zagrebu, Šibeniku, Rabu i na otoku Pagu.

Aplikacija vas vodi od ispita do isipta, odnosno do pojedinih lokacija i njihovih poznatih i manje poznatih kulturnih i prirodnih znamenitosti. Ispiti se mogu "polagati" tijekom više dana i redoslijedom koji sami odaberete.

Najnoviji Studij Zaprešić – Brdovec – Pušća, sastoji se od sedam ispita: Novi Dvori, dvorac Lužnica, jezero Zajarki, dvorac Laduč, Prukva na Savi, Donja Pušća i izvor Stalnjak. Kao i kod ostalih studija, kada dpoložite sve ispite – čeka vas nagrada.

"Misija nam je motivirati ljude na istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom te istovremeno promovirati destinacije kao poželjne za cikloturiste. Područje Zaprešića i okolice toliko toga krije i vjerujemo da će mnogi uživati biciklirajući ovim krajem. Pogotovo u nadolazeće ugodne jesenske dane", ističe Krešimir Herceg, osnivač Bikademyja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju