Uzmite malo vode i pokrivalo za glavu te krenite s nama u istraživanje prekrasnih pustinja svijeta.

Monument Valley, Arizona, SAD
Kada pomislite na klasični western film, koja slika vam prva dolazi ispred očiju? Usamljeni kauboj na konju s pogledom na pustinju i brda u daljini. Iako možda to niste znali, upravo ste pomislili na pustinju Monument Valley u sceni iz filma Stagecoach.

Kanjon Antelope, Arizona, SAD
U sjevernoj Arizoni na području indijanskog plemena Navajo nalazi se kanjon Antelope, slavan po prekrasnim kanalima i udubljenjima nastalim uslijed erozije vode.

Joshua Tree nacionalni park, Kalifornija
Ovaj park, koji se nalazi u pustinji Mojave, svoj naziv duguje drvu koje raste samo ovdje. Samo drvo ime duguje mormonima koji su nastanili ovo područje krajem 1850-tih godina, a kojima je drvo sa svojim granama nalikovalo na sveca Jošuu iz Biblije.


Nacionalni park Canyon Land, Utah, SAD
Skoro pola milijuna posjetitelja vidi ovaj nacionalni park svake godine. Dvije velike rijeke sijeku ovo područje, a sa stotinama pritoka stvaraju tisuće vodopada koji su pravi mamac za turiste.

Pustinja Sonsan, Arizona, SAD
Kaktus saguaro autohtona je vrsta koja raste u ovoj pustinji i do stotinu godina. Ovaj kaktus naraste od 40 – 60 metara što bi bila visina zgrade od 4 do 6 katova.

Planina četiri vrha, Arizona, SAD
Kao dio planinskog lanca Mazatzal, četiri vrha stoje ponosno na istoku Phoenixa. Unutar planine nalazi se rudnik s ogromnim rezervama ametista.

White sands, Novi Mexico, SAD
Kristali od gipsa daju ovim pješčanim dinama bijelu boju. Ova pustinja nekada se nalazila na popisu svjetske baštine, ali zbog blizine vojnih postrojenja - s nje je ubrzo skinuta.


Dolina smrti, Kalifornija i Nevada, SAD
Ako su vrućina i suhi zrak vaše mjerilo za idealan odmor, Dolina smrti  je pravo mjesto za vas. No, unatoč nemilosrdnim uvjetima neke biljke i životinje ovo mjesto smatraju svojim domom.

Sossusvlei u namibijskoj pustinji, Namibija
Smještena na južnoj obali Afrike, pustinja Sossusvlei je dio namibijske pustinje koja se nalazi u nacionalnom parku Namib-Naukluft i slavna je po karakteristično ispucanom tlu i crvenim dinama koje ju okružuju. Pustinja sadrži visoku koncentraciju soli, a dine svoju boju mogu zahvaliti željezu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju