Nonna Franchina, koju je Jamie Oliver upoznao na jednom od svojih proputovanja Italijom, otkrila je tajnu savršenih lignji u umaku od rajčica. Posebu slast pružaju kapari, koji su na Siciliji osobito aromatični...
Sastojci za punjene lignje sa špagetima:
- 25 g kapara
- 100 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- maslinovo ulje
- 15 g sira pecorino ili parmezana + za posluživanje
- češanj češnjaka
- 1/2 svežnja peršina
- glavica luka
- 10 cherry rajčica
- 680 g passate
- 4 očišćene lignje srednje veličine
- 300 g špageta
- bosiljak
Priprema:
- Prebacite pola količine kapara u posudu s krušnim mrvicama, jajima, žlicom ulja i dvije žlice vode. Umiješajte naribani sir pomiješan s usitnjenim češnjakom i kosanim peršinom.
- Nasjeckani luk zagrijte na maslinovu ulju. Zgnječite rajčice u posudi s vodom kako biste lakše maknuli sjemenke. Dodajte ih luku zajedno s passatom i pirjajte na laganoj vatri dok punite lignje.
- Napunite polovicu svake očišćene lignje smjesom od krušnih mrvica. Za to možete iskoristiti vrećicu pa zatvorite čačkalicama. Ubacite ih u posudu s rajčicama, dodajte kapare i pirjajte oko pola sata.
- Poslužite s kuhanim špagetima, bosiljkom i naribanim sirom.
Znate li što je bikla? Vrgoračko piće koje su ratnici pili za snagu i energiju +5