Nonna Franchina, koju je Jamie Oliver upoznao na jednom od svojih proputovanja Italijom, otkrila je tajnu savršenih lignji u umaku od rajčica. Posebu slast pružaju kapari, koji su na Siciliji osobito aromatični...


Sastojci za punjene lignje sa špagetima: 

  • 25 g kapara
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • maslinovo ulje
  • 15 g sira pecorino ili parmezana + za posluživanje
  • češanj češnjaka
  • 1/2 svežnja peršina
  • glavica luka
  • 10 cherry rajčica
  • 680 g passate
  • 4 očišćene lignje srednje veličine
  • 300 g špageta
  • bosiljak

 

Priprema: 

  1. Prebacite pola količine kapara u posudu s krušnim mrvicama, jajima, žlicom ulja i dvije žlice vode. Umiješajte naribani sir pomiješan s usitnjenim češnjakom i kosanim peršinom.
  2. Nasjeckani luk zagrijte na maslinovu ulju. Zgnječite rajčice u posudi s vodom kako biste lakše maknuli sjemenke. Dodajte ih luku zajedno s passatom i pirjajte na laganoj vatri dok punite lignje.
  3. Napunite polovicu svake očišćene lignje smjesom od krušnih mrvica. Za to možete iskoristiti vrećicu pa zatvorite čačkalicama. Ubacite ih u posudu s rajčicama, dodajte kapare i pirjajte oko pola sata.
  4. Poslužite s kuhanim špagetima, bosiljkom i naribanim sirom.

Znate li što je bikla? Vrgoračko piće koje su ratnici pili za snagu i energiju Smutica Vrgorac - 8 Vrgorac - 7 +5 Vrgorac - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju