Dobri restorani, zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta već četvrtu godinu za redom kreiraju top listu najboljih hrvatskih restorana, a sinoć su u zagrebačkom Hiltonu i ovjenčani ovogodišnji dobitnici u kategoriji najboljih hrvatskih restorana te chefa godine.


Chef restorana Pelegrini Rudolf Štefan i njegov tim odnijeli su u Šibenik prvo mjesto u ukupnom poretku i regiji. Drugo je mjesto zauzela međimurska Mala hiža i chef Branko Tomašić, dok je treći u ukupnom poretku, i prvi u gradu Zagrebu te najbolji u kategoriji „Prijatelj vina“, završio - Dubravkin put, pojačan novom cheficom - Priskom Thuring.


Titula chefa godine s velikom prednošću ponovno je pripala Tomu Gretiću - glasovanje u ovoj kategoriji provodi se unutar struke što znači da je Gretića izabralo stotinjak domaćih chefova.

Jedan od osnivača projekta, Saša Špiranec je naglasio:
"Dobre restorane pokrenuli smo prije četiri godine sa željom da ljudima damo kvalitetni pregled restoranske scene u Hrvatskoj, te da bi tijekom godina pratimo razvoj i dinamiku gastro scene. Danas smo se nedvojbeno razvili u jedan od najambicioznijih gastronomskih projekata u posljednjem desetljeću.


Premium pregled najboljih hrvatskih restorana i ove godine sabran je u vodiču koji će u slobodnoj prodaji biti na kioscima i web prodaji Jutarnjeg lista - Bestseller.hr od srijede po cijeni od 69,90 kn.


Ekipa punkufera se sjajno provela na dodjeli, a od desetak restorana koji su ponudili svoja jela na zakusci, svakako izdvajamo salatu od ječma Male hiže, steakove domaćina OXBO-a, te kamenicu s tapiokom i malinom Ante Udovičića iz Paradigme. Čestitke sudionicima, a pogotovo pobjedniku!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju