Praznik rada jedan je od onih praznika do kojeg jako držimo. Dok će ga neki provesti na nezaobilaznom grahu i pivu, drugi će iskoristiti slobodan dan i spojiti ga s vikendom te krenuti na kratko putovanje.

Izbora za Praznik rada, odnosno 1. maj, ima jako puno. Neki će na more, neki u gorje, neki na sjever, a neki na jug. Kako god bilo, pogriješiti ne možete. Posljednjih 10-ak godina Praznik rada više se ne provodi na masovnim prosvjedima, nego se taj dan koristi kako bi se sunčanjem dobila boja.



Oni hrabriji iskoristit će, naravno ako ga bude, lijepo vrijeme i prvi put ove godine probati je li more još uvijek slano. Oni skloniji sjeveru, odvažit će se na kratko, ali slatko vikend putovanje do neke od europskih prijestolnica koje nas okružuju.

More zapravo nije loša ideja. Izbora je mnogo. S 1. svibnja mnogi hoteli na Jadranu otvorit će svoja vrata i tako pozdraviti ovogodišnju sezonu. S obzirom na to da se radi o predsezoni, a uskršnji praznici bit će dobrano iza nas, ovo je dobra prilika da za pristojnu cijenu boravite nekoliko dana na moru.

Zabave ne bi trebalo nedostajati jer se paralelno s hotelima, otvaraju i restorani te klubovi koji su tijekom zime zatvorili svoja vrata. Možda nećete imati priliku okupati se u moru, ali zašto ne biste uživali u nekom od hotelskih bazena i, ako nas vrijeme posluži, u suncu.

Ljubitelji bazena svoj odmor mogu pronaći i u jednom od mnogih termalnih kupališta diljem kontinenta. Od Međimurja do Istre, od Zagorja do Osijeka, izbor kupališta je velik te će svatko pronaći svoj kutak za kratki odmor.



Mnoge terme tako za Praznik rada organiziraju velika druženja za svoje goste na kojima ćete moći uživati u lokalnim receptima te neizostavnom radničkom grahu. Uz pregršt jela i specijaliteta dočekat će vas mnoštvo zabavnih događanja i igara, a mnoge terme svojim će gostima ponuditi zabavu uz poznata lica s glazbene scene.

Oni koji bježe glavom bez obzira kad je voda u pitanju okrenut će se prema sjeveru i poći u istraživanje neke od europskih prijestolnica. Prag, Bratislava, Beč, Budimpešta, koji god grad odabrali, sigurni smo da nećete pogriješiti.



Uživanje u istraživanju znamenitosti, opuštanje uz čašicu piva i veselo društvo iz svih dijelova svijeta možda je upravo ono što vam treba kako biste napunili baterije. Tko zna, možda vas čeka nova ljubav u jednoj od prijestolnica. Ako ne bude ništa od ljubavi, sigurni budite da ćete uživati u neopisivo dobrim tradicionalnim receptima.

Kamo god krenuli, koji god odabir napravili, jedino što je važno je da se dobro zabavite i opustite, te tih nekoliko dana zaboravite na brige i probleme. Vjerujte nam, oni će vas čekati kad se vratite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju