Sastojci za palačinke od tikvica

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 1 šalica naribanog krumpira
  • 1 jaje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • Malo krušnih mrvica
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol, papar
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Priprema palačinki: 

  1. Naribane tikvice i krumpir ostavite barem pola sata da puste vodu, dobro ih ocijedite i posolite.
  2. Istucite jaje, dodajte peršin i limunovu koricu. Začinite s paprom i soli prema ukusu.
  3. Pomiješajte tikvice i krumpir i dodajte malo krušnih mrvica. Zatim dodajte umućeno jaje i sve dobro izmiješajte.
  4. Dobro zagrijte tavu i dodajte maslac. Stavite žlicu mješavine s tikvicama na vrući maslac i spljoštite špatulom. 
  5. Pecite palačinke dok ne dobiju boju pa ih okrenite i ponovite s drugom stranom.
  6. Servirajte dok su još tople s kiselim vrhnjem ili umakom po želji.

Dobar tek!