Iako većina na skijanje hrli u Sloveniju, Italiju ili Austriju, i naši susjedi iz Bosne i Hercegovine imaju se čime ponositi kad se radi o skijališnim oazama za idealne zimske praznike. Istražili smo što nude Rostovo, Jahorina i Vlašić, a vi razmislite o ponudama i krenite se spuštati s nama!

Ski centar Rostovo

Rostovo je dobro poznato zimovalište, hotel i sportsko-rekreacijski centar koji iz sezone u sezonu posjećuje sve više skijaša, a mi smo saznali zašto. Jedan je od glavnih razloga činjenica da je skijalište pogodno za početnike i rekreativce.

Jahorina - 3 Jahorina - 3 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Ovdje su zaista posebna obližnja etnosela koja će vas vratiti u neka davna, možda bolja vremena, a možete baciti i koju fotku s domaćim životinjama. Sam skijališni centar ima dva ski-lifta, jedan dužine 500, a drugi 900 metara. Budite i vi jedni od onih 1500 sretnika koji istovremeno mogu uživati na stazama i provjerite ponudu!

Skijanje na Jahorini

Priznajte, sigurno ste već čuli za Jahorinu, no kad vas netko pita što je tamo posebno, možda ne znate odgovor... Jahorina je poznata "olimpijska planina" koja nudi preko 20 kilometara staza za skijanje, pet žičara, tri ski-lifta, dva dječja lifta, a u čemu svaki sat može istovremeno uživati čak 12 tisuća skijaša.

Jahorina - 2 Jahorina - 2 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Naša je preporuka za odmor Hotel Bistrica s kojeg puca izvanredan pogled na obližnje vrhove i vijuge rijeka Prače i Drine. Staze će vam biti udaljene sitnih 150 metara, a dodatno se možete opustiti u finskoj sauni ili guštajući u tradicionalnim specijalitetima uz tematske večere. Klik na ponudu i rezervirajte!

Neponovljivi Vlašić

Vlašić vam nudi 25 kilometara uređenih staza, dva velika ski-lifta, a tu neće biti zapostavljeni ni mališani. Najviši vrh Vlašića doseže visinu od 1943 metra, a ovdje smo posebno istaknuli smještaj u vilama. Naša je preporuka Hotel Resort Oaza Mira koji je udaljen samo dva kilometra od centra skijališta Babanovac.

Jahorina - 6 Jahorina - 6 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Nakon zanimljivog dana na snijegu ugrijte se kod kamina koji se nalazi u svakoj vili, a poglede na obronke planine iz vila ćete pamtiti jako, jako dugo. Mir i tišina su zagarantirani, a veza između vas i ovog čarobnog mjesta postat će neraskidiva. Doživite oazu mira. Nemojte čekati, jer ona vas nestrpljivo zove uz primamljivu ponudu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju