Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca. Pink Day tradicionalno svoja vrata otvara u prostoru Muzeja Mimare, ovoga puta u subotu 30. ožujka 2019. Kao i do sada, na festivalu se predstavljaju brojne domaće i inozemne stručnjake, proizvođače ružičastih vina, a u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – i proizvođače ekstra djevičanskog maslinova ulja iz Lijepe Naše.

Omiljenu vinsku manifestaciju obilježit će zanimljive vinske radionice, druženje s maslinarima i vinarima te brojna iznenađenja koja priprema Udruga WOW.
Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women of Wine (WOW) i organizatorica Pink Daya, najavila je kako ove godine posjetitelje, ali i vinare, očekuju razna iznenađenja i još ljepši i ružičastiji prostor koji će biti ispunjen optimizmom i veseljem.

„Pink day svake godine okupi sve više novih imena i svake godine sve ranije popunimo sva slobodna mjesta - što je potvrda da je naš ružičasti festival postao itekako prepoznatljiv na domaćem i stranom području. Pink boja je simbol i prepoznatljivost manifestacije, a ovim festivalom ne pomažemo samo domaćim vinarima da prezentiraju svoja vina već i stranima da pokažu svoje proizvode na hrvatskom tržištu.

No Pink Day nije samo ispijanje vrhunskih vina, već na radionicama nastojimo dodatno educirati posjetitelje i sve zaljubljenike u vina. Na Pink Dayu vas čekaju brojni sadržaji pa ne propustite dan ispunjen ružičastim raspoloženjem, kvalitetnu edukaciju i, naravno, neizostavna vrhunska vina. Mi slavimo ženstvenost u okružju cvijeća, optimizma, kvalitetnog ulja i, najvažnije, odličnog rosea. Vidimo se na Pink Dayu!“ istaknula je Sanja Muzaferija.

Pink Day Pink Day (Foto: PR)

Na press-konferenciji predstavljene su i neke novosti i iznenađenja festivala - novi proizvodi iz koje uskoro možete pronaći u Klara Premium Storeu, a ekskluzivno kupiti na Pink Dayu. Radi se o novim proizvodima iz „pink“ linije - Pink lemonade i Klara Pink Lady Smoothie, koji su inspirirani upravo Pink Dayom.

Također, predstavljena je zanimljiva suradnja Pink Daya s vinskim festivalom već održanim riječkim 3. po redu WineRi na kojem su ugledni sommelieri Mario Meštrović i Darko Lugarić predstavili Pink Day na radionici „Rosei Istre & Kvarnera“, a istoimena radionica održat će se i na Pink Dayu.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Pink Daya bit će nagrada koju će organizatori dodijeliti prvi put, potaknuti svakogodišnjim nastojanjima vinara da što ljepše urede svoj izložbeni stol i ukrase ga cvijećem i ružičastim detaljima.

Cijena ulaznice za Pink Day iznosi 150 kuna, a kupiti ju možete ulazu festivala. Novosti o festivalu možete pratiti i na Facebooku.

Vino Aktualno Gozba po prijateljskim cijenama: Festival vina i 10 dana restorana

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju