Zadar Wine festival marljivo skuplja nove obožavatelje, kako vinare – tako i posjetitelje koji uživaju u otkrivanju nove kapljice. Uživate li u dobroj hrani, vinu i proljetnom suncu na moru, organizatori vam žele dobrodošlicu.
„Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru. Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina“, kažu organizatori festivala koji će se održati 6. i 7. travnja.
Kao najava festivala, od 27. ožujka do 5. travnja. održat će se podmanifestacija „Deset dana restorana“. Za 110 kuna gosti će moći uživati u tri slijeda specijaliteta i čaši vina iz zadarskog kraja. Restorani koji će sudjelovati u danima restorana su: Art Hotel Kalelarga, Bon Appetit, Bruschetta, Groppo, Konoba Skoblar, Kornat, Nostalgie, Pašta & Svašta, Pet bunara i 2 Ribara.
Na vinskom festivalu svakako najzanimljivija radionica je Champagne & Prosecco koju će voditi Jo Ahearne, britanska enologinja s prestižnom titulom Master of Wine. Vjerujemo da će se i za sljubljivanje hrane i vina koju će voditi trostruki sommelierski prvak Hrvatske Filip Savić tražiti karta više.
Očekuju se i radionice o autohtonoj sorti škrlet iz Moslavine, predstavljanje vina iz mađarske regije Villany te prezentacija Vinarije Laguna.
Za više detalja o festivalu posjetite stranicu festivala.