Stare pumpe za vodu dobile su novi život. Spontano oslikavanje jedne od njih postepeno se proširilo na akcije diljem grada, a danas broji oko šezdesetak oslikanih pumpi. Kolekcija se stalno širi, a postala je i turističkom atrakcijom te zanimljiv dio svakodnevice koji je izmamio mnoge osmijehe, a o fotografijama i selfiejima da i ne govorimo.

Nakon ulice, ideja o ofarbanim pumpama za vodu odlično se uklopila u mnoge umjetničke projekte i festivale ulične umjetnosti. PMP kolektiv predstavio se u sklopu projekta 'Noć muzeja', surađivao s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu Svjetskog dana voda.

Gostovali su na festivalu Kultura promjene Studentskog centra i tri godine za redom na popularnom festivalu ulične umjetnosti Cest is d'Best, oslikao dječje vrtiće i dom za djecu u Zagrebu te svojom inspirativnom pričom gostovao na nezavisno organiziranoj konferenciji TEDx Zagreb (2013.) i Koprivnica (2014.).

Vremenom ideja PMP-a proširila se na društveno angažirane aktivnosti u koje su se uključili i građani. Kolektiv je sudjelovao u populariziranju trčanja kao dio adidas kvartovskih kroseva, organizirao je tri block partyja u svrhu uređenja javnih površina i gradskih parkova te dokazao da ideja o ovoj vrsti ulične umjetnosti ima mjesta za rast i širenje i izvan granica Hrvatske. Novo nije uvijek bolje, a stare stvari uvijek možemo obnoviti i vratiti u upotrebu, osvježiti prostor i dati mu dušu, jer svaki grad je ima… I velika je!



Volite li Zagreb, bacite oko na Facebook stranicu Pimp My Pump, prošećite svojim ili susjednim kvartom, i krenite sakupljati Željezne Martine, stare zahrđale pumpe kojima su ovi mladi ljudi udahnuli ljepotu. Zašto da skupljate sličice ili gomilate aplikacije, kad se možete družiti i upoznavati Metropolu tako da se njome - krećete!



I tako, vidite li jednog dana da par tipova u trenirkama sa sprejevima, cementom i puno dobre volje rade nešto i u vašem dvorištu, znajte da se događa nešto lijepo i plemenito, i da postoji netko tko stvarno voli ovaj grad. Svaka čast PMP, vidimo se uskoro, a vi luknite galeriju...




 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju