Sastojci za marinadu piletine:

700 grama pilećih prsa bez kože i kostiju
50 grama jogurta
1 žlice ulja od kikirikija
2 žlice soka limuna ili limete
1-2 češnja češnjaka

Sastojci za umak:
1 čajna žličica korijandera
1 žličica kumina
½ žličice kardamona
½ žličice muškatnog orašćića
1 žličica crvene paprike
½ žličice kajenskog papra
1 žlica naribanog svježeg đumbira
4 žlice maslaca
1 veliki crveni lk
3 dcl pirea od rajčice (svježeg ili iz konzerve)
1 dcl vrhnja za kuhanje
2 dcl obične vode
sol i papar po želji
svježi korijander za ukras

Postupak:
1. Pomiješajte sastojke za marinadu i njome potopite pileća prsa. Pustite da se piletina marinira dok vi kuhate umak.

2. Propržite na umjernoj vatri crveni luk nasjeckan na sitne kockice s maslacem. Bit će vam potrebno otprlike pet minuta da luk dobije lijepu zlatnožutu boju.

3. Luku dodajte začine: sjemenke korijandera, kumin, kardamon, muškatni oraščić, papriku, kajenski papar i svježi đumbir.

4. Potom dodajte dodajte pire od rajčice, vodu i vrhnje za kuhanje, te prstohvat soli. Pustite da umak provrije, pa smanjite temperaturu i lagano krčkajte desetak minuta.

5. Na vrućoj tavi i malo ulja od kikirikija (možete upotrijebiti i obično biljno ulje) prepržite mariniranu piletinu s jedne i druge strane.

6. Kad piletinu ispečete, pustite da se barem pet minuta stabiliziraju sokovi u mesu, pa je narežite na manje komade i dodajte umaku.

Nasjeckajte svježi korijander i njime ukrasite umak. Poslužite uz kuhanu rižu dugog zrna (npr. Basmati) i tople naan pogače.

Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju