1. Mimosa

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Iako je ovaj koktel od dva sastojka izuzetno popularan na nedjeljnim brunchevima koji počinju nešto prije podneva, možda biste ga trebali preskočiti. Originalna receptura nalaže spoj soka od naranče i šampanjca, a na većini mjesta umjesto toga dobijete neko jeftino pjenušavo vino koje nema pravi okus.

2. Pića koja završavaju na "tini"

Kad naručite martini, dobijete savršeni spoj džina i vermuta te pokoju maslinu. Kad naručite appletini, u prepoznatljivu čašu nalit će vam nešto votke sa sokom od jabuke. U svijetu su popularne te inačice ''martinija'' i s drugim voćem, koje zapravo nemaju nikakve veze s originalnim koktelom. Naručite radije nešto drugo.

3. Rum-kola

Rum-kola je vječna klasika koja se pije već nekoliko dekada. No treba imati na umu da je rum alkohol s visokim postotkom šećera, koji kada se miješa sa šećernim gaziranim pićem poput kole, postaje presladak i totalno nezdrav. Želite li eksperimentirati, iskušajte Dark&Stormy – kombinaciju tamnog ruma i piva od đumbira.