Pečeni njoki s maslacem, pancetom i kaduljom


Sastojci:

1 kg krumpira
2 žumanjka
1,5 šalica brašna
Sol, papar
50 g maslaca
0,5 šalice nasjeckane pancete
20 listova kadulje
Parmezan

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220.
2. Operite krumpire, nemojte guliti koru. Svaki krumpir po sredini probodite vilicom i stavite u pećnicu na oko 45 minuta dok ne omekšaju.
3. Kada su krumpiri omekšali, ogulite ih dok su još topli i zgnječite ih. Pomiješajte s žumanjcima, brašnom i dodajte sol.
4. Dobro izmiješajte dok ne dobijete željeni rezultat, nemojte pretjerati da njoki ne bi postali gumenasti. Oblikujte njoke, s kojima možete nježno prijeći preko ribeža kako bi se napravili utori koji će bolje upiti umak.
5. U posoljenu kipuću vodu ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, ocijedite i pripremite umak.
6. Maslac otopite u tavi dok ne postane smeđkast. Popržite na maslacu listove kadulje i ostavite sa strane na toplom.
7. Pancetu popržite na tavi i kada je gotova dodajte je njokima kao i maslac i kadulju, popaprite i pospite parmezanom prema želji.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju