Blagotvoran učinak na zdravlje bundevi je osigurao titulu kraljice jeseni, a toliko je načina na koji je možete uvrstiti na jelovnik. Jedan od njih su palačinke koje slobodno možete ispeći tako da budu debeljuškaste. Meke i sočne, savršena su pratnja orašastim plodovima i medu ili sladoledu od vanilije s pireom od kestena.
Sastojci za palačinke od bundeve:
250 g brašna
250 g pirea od bundeve
370 ml mlijeka
2 jaja
3 žlice šećera
ekstrakt vanilije
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica kurkume
1 žlica ruma
prstohvat soli
naribana korica naranče
Palačinke (Foto: Getty Images)
Priprema:
1. Uzmite srednje veliku butternut bundevu i prepolovite je pa izvadite sjemenke.
2.Pećnicu zagrijte na 200°C i obložite lim papirom za pečenje pa pecite oko 50 minuta ili dok ne omekša.
3. Unutrašnjost bundeve izvadite žlicom pa blenderom ili štapnim mikserom usitnite dok ne postane kao kaša. Pustite da se ohladi pa odvojite 250 g za palačinke
Pomiješajte suhe sastojke.
>Trik Gordona Ramsaya za savršene palačinke koje uspijevaju baš svaki put
4. Jaje najprije istucite pjenjačom pa umutite s mlijekom, ekstraktom vanilije, koricom naranče, pireom od bundeve i rumom pa dodajte suhe sastojke.Prema potrebi dodajte još mlijeka.
5. Ostavite smjesu da odstoji desetak minuta pa pecite palačinke na laganoj vatri.