Izložba Science Fiction – New Parallel Worlds otvata se u četvrtak, 10. studenog 2016., u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu.

Tema izložbe je podjednako visokorazvijena i "siromašna" znanstvena fantastika, a predstavljaju se radovi koji kao da su rađeni za neki drugi, paralelni svijet.

Predmeti na ovoj izložbi tvore osvrt na svakodnevne pojave koje artikulacijom specifičnih koncepata predstavljaju drugačije viđenje stvarnosti. Inspirirani su antologijskim znanstveno-fantastičnim filmovima, stripovima i literarnim djelima sa svim spekulativnim i fiktivnim elementima koji ih prate. Iz tog konteksta, ove su tvorevine interpolirane u nove strukture elektroničkih radova i interaktivnih sučelja. Izložba predstavlja i radove koji se bave preispitivanjem stvarnosti u smislu manipulacije naših osjećaja i privatnosti, ali i tehnologije.

Izložba ugošćuje međunarodne umjetnike i domaće razvojne programere, a u njoj sudjeluju Igor Brkić, Alenka Dmitrović, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Ana Labudović, Goran Mahovlić, Mario Novoselec, Dominik Markušić, Mario Pavlić, Denis Pavlović, Damir Prizmić. Gosti su Yuri Landman (Nizozemska) i Jari Suominen (Finska). Kustosica je Deborah Hustić.

Organizator je Tehnički muzej "Nikola Tesla", a partner je Radiona.org

Otvorenje izložbe je u 21 sat, a može se pogledati do 20. studenog, svakim danom od 12 do 21 sat, osim ponedjeljkom. Ulaz je slobodan.

Više informacija potražite na službenoj stranici Muzeja ili na njihovom Facebook profilu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju