Najbolji restoran svijeta za 2010., 2011., 2012. i 2014. godinu prema mišljenju britanskog magazina "Restaurant" u veljači ponovo otvara svoja vrata. "Noma" Renea Redžepija nakon preseljenja u 2018. godini pokušat će iznova osvojiti srca ljubitelja hrane pripremljenih od organskih i sezonskih namirnica.

Rezervacije za prvu večer rasprodane su u svega 24 sata, a na listi čekanja nalazi se 35.000 tisuća ljudi koji ne mogu dočekati da posjete novu lokaciju restorana u Kopenhagenu. Ipak, za otvorenje je ostao još jedan stol za dvije osobe, i upravo se on može osvojiti na nevjerojatnoj lutriji. Maštovita jela u Nomi Maštovita jela u Nomi (Foto: Profimedia.hr)

Uplatite li donaciju od minimalno 25 američkih dolara, odnosno oko 150 kuna za neprofitnu organizaciju MAD, dobivate mogućnost da osvojite besplatnu večeru u Nomi, dvije aviokarte za Kopenhagen, noćenje u hotelu s 4 zvjezdice u glavnom gradu Danske, kao i druženje s Redžepijevim kuharskim timom.

Dobitnik ove nagrade bit će izvučen nasumičnim odabirom.

Novi koncept Nome temelji se na sezonskom jelovniku koji se mijenja triput godišnje. Kako će Noma biti otvorena u zimi, večera će biti proslava skandinavske morske hrane. Sretni dobitnici na lutriji imat će prilike pogledati i slavni laboratorij za fermentaciju hrane, kao i testnu kuhinju u kojoj se smišljaju nova jela za Nomin jelovnik.

Pročitajte i kako je perač posuđa postao suvlasnik najboljeg restorana na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju