René Redzepi, suvlasnik danskog restorana Noma, koji je četiri godine bio na prvom mjestu najboljih na svijetu, ranije ove godine pokrenuo je pop-up burger bar kao odgovor na koronavirus koji je opasno poljuljao egzistenciju fine dininga. Gastronomska institucija u kojoj se rađaju svjetski kulinarski trendovi morala se suočiti se s krizom, kao i ostatak svijeta, a posljedica će biti Popl – burger restoran koji je nastao iz želje da svatko može pronaći nešto za sebe na meniju.

U jednom od intervjua Redzepi je objasnio kako je Popl „mjesto za sve“, a otuda i naziv koji proizlazi iz latinskog populus – narod. Na meniju će biti burgeri, a gladni neće ostati niti vegani. Osim kao restoran, Popl će raditi i hranu za van. 

 Kako kaže Redzepi, jedan od razloga za otvaranje Popla je iznenađujuće dobra potražnja za burgerima. Od planiranih tristo komada tražilo se i do 1200 burgera u ljetnom, pop-up restoranu. Za burgere se odlučio jer gotovo da nema ljudi koji ih ne vole. Popl bi se trebao otvoriti početkom prosinca na adresi Strandgade 108 – na mjestu „skromnije Nome“, restorana 108 koji se u međuvremenu zatvorio.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju