Kobasica s curryjem, odnosno currywurst najpopularnija je ulična hrana po čitavoj Njemačkoj, ali najzastupljenija je u Berlinu gdje ima gotovo kultni status i može se pronaći gotovo na svakom koraku. Prodaje se na kioscima, u putujućim restoranima – kombijima, nezaobilazna je na festivalima i sajmovima, a priprema se i u nešto boljim restoranima s ekskluzivnijim sastojcima.

Zagrijavanje Zagrijavanje (Foto: Facebook: @fuliranje)

Prema legendi,
nastala je kad je vlasnica snack bara dodala malo curryja u kečap, ubacila malo soli i šećera te Worcestershire. Okuse Berlina na Fuliranju možete i ove godine kušati u istoimenoj kućici, koju su mnogi prošle godine proglasili najboljim mjestom za kobasice na cijelom Adventu. U currywurst ide safalada s finim tostiranim kruhom te obiljem mirisnog curry kečapa. Njihov currywurst se poslužuje narezan baš kao i u Njemačkoj pa nema straha da ćete zaprljati prste.

> Omiljeni adventski program: Fuliranje seli na Strossmayerov trg!


U Berlinskoj kućici možete odabrati i mirisni bratwurst u koji ide fino usitnjeno meso i blagi začini poput mažurana. Bratwrst mit sauerkraut prošlih je godina također bio jedan od omiljenih specijaliteta. Odlučite li ga kušati doživjet ćete tipičnu njemačku kuhinju jer pirjani kupus sadrži slasnu, pomalo slatkastu aromu jabuke.

Slasna ponuda Slasna ponuda (Foto: Facebook: @fuliranje)

Iako je glavna inspiracija ponude njemačka kuhinja, na jelovniku su se našli i prekooceanski specijaliteti kuhinje, chili dog i verzija bliža hrvatskoj tradiciji, chili debrecen. U klasičnoj verziji ide hrenovka za ljubitelje neutralnog okusa, a u nešto pikantnijoj glavnu ulogu igraju debrecinke. Na Fuliranje ih donose vlasnici kućice Berlin koji su ih po prvi put kušali u Americi prije deset godina i zaljubili se u neodoljivi spoj kobasica, chilija (ljuti bolonjez) i naribanog sira (cheddar).

Ljubitelji sira mogu odabrati käse krainer deliciju, odnosno kranjsku kobasicu s malim komadićima sira, a odlično se kombinira s pirjanim kupusom. Osim njemačkih priloga, za klasičare je u ponudi i običan kečap ili senf, a žeđ možete utažiti kuhanim vinom, sokovima i pićima koja će vas zagrijati.

Dobra zabava Dobra zabava (Foto: Facebook: @fuliranje)

Vlasnici kućice napominju kako su izrazito ponosni na kvalitetu mesa koju potpisuje hrvatska tvrtka Imes. Majstori za kobasice jedni su od najboljih u Hrvatskoj, a surađuju isključivo s domaćim proizvođačima i malim obiteljskim gospodarstvima.

Ponudu Berlina provjerite na Strossmayerovom trgu od 30.11.2017 do 1.1.2018., a posjetite i Facebook te web stranicu Fuliranja 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju