Hurghada je najstarije i najpoznatije ljetovalište u Egiptu. Istražite šareni svijet koralja i riba u Crvenom moru koji je prvi doveo Hurghadu na svjetsku turističku pozornicu, dok je na čvrstom tlu, nekoć maleno ribarsko naselje preraslo u grad odmarališta savršen za turizam.

Za većinu turista ovo je vrhunska destinacija za zimski bijeg, s bijelim pješčanim plažama i plavim nebom tijekom cijele godine. Iz Hurghade ćete lako skoknuti na izlet do Kaira u posjet piramidama, a možete se zaputiti i na trodnevno krstarenje Nilom.

Od Zagreba do Hurghade povoljno možete u sljedećim terminima:

20. 5. 2022. – 28. 5. 2022. – 1.044 kn

Let do Hurghade iz Zagreba produžit će se na cijeli dan, a sve zbog presjedanja u jednoj od talijanskih zračnih luka. Vozite se kombinacijom avio kompanija Ryan Air i EasyJet. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air i EasyJet kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom u avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje. Kod kompanije EasyJet vrijede ista pravila za besplatnu prtljagu, a o ostalim tarifama možete se informirati ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Egiptu, ali i državama u kojima presjedate. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju