Kad pomislite na mala sela, prostrane ravnice, plodna polja, vinogradarske brežuljke, stoljetnu seosku tradiciju, izvrsnu domaću hranu i istinsko gostoprimstvo vjerojatno zamišljate Slavoniju i Baranju. U Slavoniji i Baranji doživjet ćete mađarske, austrijske i osmanske kulturne utjecaje spojene s tradicionalnim nošnjama, hranom, glazbom i različitim dijalektima. U Panonskom bazenu, omeđenom rijekama Dunavom, Dravom i Savom, raj je za sva osjetila i savršeno mjesto za opuštajući odmor.

Područje je, nezasluženo, ispod radara mnogih putnika koji posjećuju Hrvatsku, no kvalitetnom turističkom ponudom to se polako, ali sigurno mijenja. Upravo jedan od takvih, kvalitetnih smještaja je i luksuzan Hotel Lug 4* koji se smjestio nadomak poznatog lovišta Tikveš i jednog od najvećih ornitoloških rezervata i Parka prirode Kopački Rit.

Park prirode Kopački rit, koji se naziva i Europska Amazona, nalazi se između dvije važne europske rijeke, Drave i Dunava. Zaštićeno područje postalo je 1967. godine zbog svojih vrijednosti rijetkog ekosustava, bogate biološke raznolikosti i važnih ekoloških vrijednosti. Pitomi prirodni resursi ovog područja omogućuju vam da otkrijete bogatu faunu, od malih ptica do velikih divljih životinja poput jelena. Ovdje posjetitelji mogu uživati u darovima prirode, probuditi se uz miris poljskog cvijeća, pjev ptica ili šetnjom kroz hrastove šume koje su danas iznimno rijetke. Možete uživati u obilasku vođenog brodom kroz divlju prirodu, a strastveni promatrači ptica također će uživati u posjetu Kopačkom ritu jer za njih, ovo je raj na zemlji.

Istražite život, tradiciju i običaje prekrasne Baranje te provedite nezaboravan odmor s partnerom ili prijateljima u luksuznom Hotelu Lug 4*. Izvrsna domaća kuhinja hotela razbudit će vaša nepca, a vrhunsko uređenje soba priuštit će vam intimu i mir kakvu svi potajno priželjkujemo. Trenutno aktualna ponuda na Crnom jaju donosi vam noćenje s doručkom za dvije osobe kroz tjedan, već od samo 419 kn!

U Baranji sve počinje za stolom. Krajnje jednostavno, pa možda čak i očekivano sljubljivanje okusa kojima su Slavonci i Baranjci tradicionalno okruženi zapravo je poput refrena gastro himne koju kuhari u našoj kuhinji svakodnevno iznova skladaju. Upravo vas ta gastronomska ponuda i očekuje u Hotelu Lug.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju