Već se lagano uspaničite od same pomisli na ono vječito pitanje: „Ej, di ćeš za Novu?” Nikad nije prerano razmišljati o tome kamo ćete i kako ćete, pa ako ste još k tome zaljubljenik u putovanja i želite dočekati Novu godinu na sasvim novom mjestu, imamo prijedlog za vas. Zašto ne biste ove godine bili u Dubaiju? Donosimo 5 razloga zbog kojih je Dubai idealan odabir.

Kulturna raznolikost

Tražite li ove godine nešto sasvim drugačije, onda je to upravo Dubai. Ovo kozmopolitsko mjesto kulturnu raznolikost donosi na sasvim novi nivo. Jeste li znali da je više od 85 % stanovništva Dubaija zapravo iseljeno stanovništvo iz drugih zemalja? Ovo je mjesto jedinstvene kulturne razmjene. Mjesto gdje se, kako kažu, sklapaju najbolji poslovi. Stoga, putujete li onamo, sigurni smo da će to biti jedno od najboljih iskustava koje možete doživjeti zato što ćete imati priliku upoznati široku paletu ljudi, kultura i običaja na jedinstvenom mjestu.

Inspirirajuća arhitektura

Ovakvu arhitekturu nećete susresti na svakom koraku. Spomenemo li samo da je upravo u Dubaiju smještena najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, već smo sve rekli. Jednostavno, to se mora barem jednom u životu vidjeti. Zanimljivo je to što grad prije samo četiri desetljeća nije imao nijednu zgradu, a danas on izgleda kao grad iz budućnosti. Impozantne nebodere dizajnirali su neki od najboljih arhitekata svijeta. Zgrade dolaze u svim oblicima, veličinama i stilovima. Sve u ovom gradu ima svoj poseban stil.

Avantura u pustinji

Prije nebodera i luksuznih automobila Dubai je bio okružen samo pijeskom. Iako se grad veoma razvio od vremena kad su ovdje još bila beduinska naselja, još uvijek se može doživjeti prava pustinjska avantura. Kad ste u posjetu Dubaiju, ovo je idealna prilika da odete na safari u pustinju i da isprobate tradicionalni arapski roštilj. Nikako ne zaboravite pogledati točku trbušnog plesa i jahati na devi. Često se turistima organiziraju rute i u pratnji se kreće od hotela do kampa u samo središte pustinje okruženo pješčanim dinama. Ovo je jedinstvena prilika bolje razumjeti kako je život izgledao prije nego što je grad postao ono što je danas.

Čudnovati vrtovi

Zbog klimatskih uvjeta i geografskog položaja teško je vjerovati da bi ondje čovjek vidio kakve zelene površine. Ipak, ima ih, i to je ono što najviše fascinira njegove posjetitelje. Idete li ove zime u Dubai, moći ćete vidjeti kako cvate cvijeće u šarenim i impresivnim vrtovima u središtu grada. Stoga svima onima koji su ljubitelji prirode preporučujemo posjetiti dubajske Čudnovate vrtove, koji su poznati po skulpturama izgrađenima od cvijeća. Susrest ćete različite zanimljive oblike: dvorce, avione, pa čak i Burj Khalifu.

Spektakularan vatromet

Doček Nove godine u Dubaiju vrlo je poznat u svijetu, i to s razlogom. Grad organizira predivan vatromet. Stotine tisuća ljudi okupljaju se svake godine da dožive upravo taj spektakl svjetla. Najbolje mjesto u Dubaiju za doček jest u podnožju Burj Khalife nadomak dubajskih plešućih fontana. Tisuće se okupljaju oko tog mjesta, pa se preporučuje da krenete na vrijeme, primjerice oko 6 popodne, kako biste izbjegli gužvu i uhvatili svoje mjesto. Za sve one koji su već u glavi počeli smišljati i zamišljati svoj doček u Dubaiju, predlažemo istražiti povoljnu ponudu Crnog jaja za 6 dana s doručkom u hotelu s 4 zvjezdice te odličnom ponudom izleta.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju