Bruxelles je, otkad postoji Europska unija, postao nezaobilazna metropola koju svatko barem jednom u životu mora posjetiti. Iako je poprilično skup, grad obiluje brojnim zanimljivostima koje nisu nužno vezane za politiku. A što to u Bruxellesu trebate vidjeti i doživjeti?

Posjetite Grand Place, popularnu fontanu Manneken Pis, Gradski muzej Maison du Roi te neizostavni Muzej stripa. Tu je i zgrada Atomiuma, koja je od svoje izgradnje do danas postala prepoznatljiv simbol europskoj jedinstva i institucija. Izgrađena 1958. godine za potrebe briselskog World Faira, visoka je 102 metara i napravljena u potpunosti od nehrđajućeg čelika. Sve kugle na strukturi mogu se posjetiti pomoću stepenica koje se nalaze u cijevima koje spajaju kugle. Tu je i Mini Europa. Kako bi bilo lijepo ujutro posjetiti zgradu Parlamenta u Londonu, zatim prošetati pokraj kosog tornja u Pisi i na kraju dana napraviti jedan selfie pokraj Eiffelova tornja u Parizu. To je moguće samo u zabavnom parku Mini Europa.

Do Bruxellesa iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

4. 8. 2021. – 11. 8. 2021. – 362 kn
18. 8. 2021. – 25. 8. 2021. – 362 kn
8. 8. 2021. – 11. 8. 2021. – 490 kn

Let do Bruxellesa iz Zagreba traje tek nešto više od 2 sata i 20 minuta, a putujete kompanijom Ryanair. Ako vas brine količina prtljage koju smijete ponijeti, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage u kompaniji Ryanair 

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Belgiji. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Prije negoli se zaputite u Bruxelles, svakako istražite naš članak Zabavnije lice Bruxellesa: Ulice stripova u kojima vladaju Štrumpfovi i Lucky Luke te o Bicikliranje među krošnjama: Belgijska staza na kojoj ćete se osjećati kao da letite. Možda vas put ponese i izvan Bruxellesa.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju