SeaPod je novi koncept samoodrživih kuća na vodi idealnih za sve one koji sanjaju o luksuznom životu okruženi velikim plavetnilom. Riječ je o ideji tvrtke Ocean Builders sa sjedištem u Panami koja za cilj ima riješiti nedostatak životnog prostora na poželjnim primorskim destinacijama.

Svaki SeaPod je zapravo moderna trokatnica koja pruža 77 četvornih metara životnog prostora. Uzdignute strukture koje je osmislio arhitekt Koen Olthuis trebale bi biti postavljene otprilike 2,5 metara iznad mora.

SeaPod obuhvaća spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu, ali i skladišni prostor od dodatnih 116 četvornih metara. Vlasnik SeaPoda dobiva i pametan prsten s kojim može otključavati vrata, uključiti glazbu i rasvjetu ili podesiti temperaturu zraka u kući te vode u tuš-kabini.

Vlasnicima će na raspolaganju biti i dostavna služba dronovima koja će se moći koristiti za dobavljanje hrane, lijekova i drugih svakodnevnih sitnica. Veće komade namještaja i prtljage, pak, dostavljat će uz pomoć plovila.

Prvi SeaPodovi će biti postavljeni u Panami gdje se trenutno izrađuju, a trebali bi biti gotovi već u rujnu ove godine. Prodavat će se po cijeni od 295.000 do 1,5 milijuna američkih dolara – ovisno o željenim specifikacijama, odnosno po cijeni od oko dva do 10 milijuna kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju