Ako na odmoru volite biti aktivni, veslanje je savršena ljetna aktivnost ako se volite motati po slanim, ali i po slatkim vodama. Kajaci na napuhavanje sve su popularniji i sve ih češće viđamo u turističkim odredištima. Naravno, s kajakom na napuhavanje nećete postati svjetski prvak u ovoj veslačkoj disciplini, ali za rekreativce, pa čak i za ozbiljnije rekreativce, i takav će biti sasvim dovoljan.

Kajak Advanced Elements Lagoon 1 napravljen je za jednu osobu pa je vrlo lagan, a za doslovno 5 minuta možete ga raspakirati, napumpati i porinuti u vodu. Stane bez problema i u manji automobil, možete veslati i zabavljati se čitav dan, a ako ste ikada pokušali porinuti u more makar pasaru, vjerojatno pamtite muke po prikolici, vezu i održavanju – koje s kajakom nećete imati.

Ovaj je kajak namijenjen početnicima, ali je i dalje vrlo agilan, a daje vam divnu slobodu i fleksibilnost da se odmaknete od plaža s prevelikom gužvom ili da se zaputite u istraživanje obale na koje se pješice ne biste odvažili. Naravno, ozbiljniji će kajakaši vjerojatno odabrati neki drugi model, ali i s ovim ćete biti i više nego zadovoljni sve dok se ne počnete pripremati za ono svjetsko prvenstvo.

Nosivost kajaka Advanced Elements Lagoon 1 je 113 kilograma, a njegova je cijena 400 eura. Pumpa i veslo kupuju se zasebno, pa računajte da ćete za njih izdvojiti još otprilike 80 eura.

Prednost ovoga kajaka je u tome što ima dvije odvojene zračne komore, pa se, čak i ako se koja probuši, nećete potopiti jer je šansa da istovremeno izbušite obje cijevi vrlo mala. Gumene cijevi koje tvore stjenke kajaka dodatno su zatvorene u platnenu cijev, zbog čega kajak djeluje ozbiljno i sigurno.

Kako napredujete u tehnici, kajak možete dopunjavati opremom, poput stremena za noge koji će vam popraviti zaveslaje i stabilnost. Ipak, svi dodaci će vam ukrasti mjesta u kajaku, pa ćete morati procijeniti što vam je bitnije.

Ako se spremate na cjelodnevni izlet i nosite sa sobom više stvari, najbolji će vam prijatelj biti vodootporni ruksak. A ako se želite i vratiti sa svime s čime ste krenuli, najbolji savjet koji vam možemo dati je da sve stvari vežete. Možda i nisu vrijedne ili biste mogli živjeti bez njih, ali vjerojatno ne želite za sobom ostavljati plastične tragove na divnim mjestima koje ste kajakom posjetili.

Ispuhivanje i spremanje kajaka Advanced Elements Lagoon 1 jednostavno je kao i napuhavanje, samo pazite da ga dobro posušite prije slaganja da se ne razvije plijesan, a možete ga čistiti i nježnim deterdžentom. Specifikacije i tehničke detalje o ovom kajaku naći ćete na Amazonu.

  Za one koji ne vole vrućine: Ideje za odmor daleko od ljetne vreve Rustikalna Stone House Vlatka nalazi se u blizini Drniša Podno obronaka planine Mosor nalazi se rustikalno Holiday home Poljičko imanje Izuzetno atraktivni kanjon Čikole nalazi se blizu Stone House Vlatka nedaleko Drniša +7 Od dana ispunjenog raznim aktivnostima odmoriti možete u Apartmants Ivanka nedaleko Oštarskih stanova

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju