Poželite li na jednodnevni izlet, a ne znate kamo, otkrijte ponudu Crnog Jaja koje vam donosi dva zanimljiva izleta u Italiju i to već od 229 kuna (20,39 eur) po osobi. Dobra zabava, vođene ture i odlična hrana nadoknaditi će rano buđenje, a smjeha i aktivnosti vam tijekom cijelog dana neće nedostajati.

Spilimbergo, San Daniele i Cividale del Friuli

Upoznajte Spilimbergo, furlansku prijestolnicu mozaika, grad u kojem je početkom 20. stoljeća utemeljena poznata talijanska škola mozaika. Po dolasku u Spilimbergo otići ćete u šetnju povijesnom jezgrom grada, sve do trga s katedralom i dvorca Borgo di Mezzo.

Nakon istraživanja Spilimberga planiran je odlazak do San Daniele del Friulia u kojem možete posjetiti jednu od najstarijih i najpoznatijih pršutarni te uz stručno vodstvo domaćina naučiti sve o proizvodnji pršuta. Jedinstveni okus ovog pršuta nastaje pod utjecajem hladne klime iz Alpa i slanog zraka s Jadranskog mora, a suši se isključivo na vjetru.

Za kraj savršenog dana, istražite Cividale del Friuli, grad koji je pod zaštitom UNESCO-a. Osnovan od strane samog Julija Cezara, u ovom gradu možete posjetiti langobardski hram, katedralu Santa Maria Assunta i Arheološki muzej koji obiluje langobardskim i gotičkim artefaktima. Cijena jedodnevnog izleta iznosi svega 229 kuna (30,39 eur) po osobi, a svoj izlet možete rezervirati ovdje.

Čarobna Venecija i posjet Murano-Buranu

Mnogi putnici koji planiraju svoje putovanje iz snova Europom pitaju se isplati li se zaista posjetiti Veneciju? Venecija može biti prenapučeno mjesto pogotovo za vrijeme karnevala ili Venecijanskog filmskog festivala, pa treba iskoristiti priliku kada je vrhunac sezone lagano na izmaku.

Svi znamo da je Italija poznata po odličnoj hrani i Venecija nije iznimka kada je riječ o talijanskoj kuhinji, svugdje možete pronaći ukusnu hranu! Ovo je domovina koktela Bellini i jela bigoli in salsa, tjestenine u umaku od inćuna, a u Veneciji ćete pronaći raznoliku ponuda mjesta i jela koja će vas oduševiti.

Tijekom izleta planiran je posjet otoku Burano poznatom po čipkarstvu, te kasnije Muranu, poznatom po staklarstvu i različitim staklenim predmetima. Cijena jedodnevnog izleta iznosi svega 249 kune (33,05 eur) po osobi, a svoj izlet možete rezervirati ovdje.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju