Tvrtka London Electric Vehicle Company (LEVC) predstavila je svoje novo vozilo za slobodno vrijeme - e-Camper koji je optimiziran za vožnju bez emisije štetnih plinova. Proizvođači ga nazivaju prvim električnim kamperom-kombijem ove vrste na svijetu koji kreće u proizvodnju krajem ove godine.

"Tržište kampera brzo raste i iako se ta vozila koriste za avanture uz obalu i po selu, a često uključuju nacionalne parkove i zaštićena područja i dalje ih pogone benzinski ili dizelski motori. To je velika kontradikcija, i ljudi sve više traže zelena rješenja koja će pomoći u zaštiti kvalitete zraka," primijetio je Joerg Hofmann, direktor tvrtke LEVC.

Slika nije dostupna Odabrano Kakva ideja! Kamper na napuhavanje koji "stane" u mikroautomobil

Upravo zato razvili su vozilo koje zadovoljava te potrebe, ali bez brige o tome hoćete li stići na željenu destinaciju. E-Camper je temeljen na električnom kombiju VN5 tvrtke LEVC s dometom od 98 kilometara i ukupnim fleksibilnim dometom od 489 kilometara. Inovativna tehnologija produženog dometa omogućava korisnicima kretanje izvan zacrtanih puteva s infrastrukturom za punjenje električnih vozila.

On omogućuje smještaj za maksimalno četiri osobe, sadrži sklopivi stol i pomične stolce za uživanje u obrocima i za druženje, ali i električnu čajnu kuhinju. Tu je i pomični krov koji olakšava boravak i kretanje po kamperu te niz nosača za rekreacijska vozila i dodatnu opremu.

Carsten Sander Aktualno Kamperom po Europi: Važna poruka iz objektiva putujućeg njemačkog fotografa koji se zaustavio u Hrvatskoj

Trenutno se primaju rezervacije za e-Camper, a LEVC u suradnji s tvrtkom Wellhouse Leisure planiraju isporučiti prve modele do kraja ove godine. Cijena e-Campera je 73.000 britanskih funti, odnosno oko 637.000 kuna.

Unutrašnjost e-Campera Unutrašnjost e-Campera (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju