Kada proizvođači kampera žele dodati životnog prostora u ovo vozilo na četiri kotača, obično naprave duži model. No kineska tvrtka SAIC Maxus odlučila je dodati još jedan kat.

Kamper The Life Home V90 Villa ima dva kata, a obuhvaća čak i dizalo s kojim kretanje unutar vozila postaje vrlo jednostavno. Kada se parkira i prošire svi dijelovi za noćenje, izgleda više poput luksuznog stana nego priručnog doma na kotačima.

Siniša Vugrek: Rock \'n roll kamper - 1 Zanimljivosti Inovator iz Varaždina izumio rock 'n' roll kamp-prikolicu: "Ideja je da si za pet minuta spreman otići kamo god hoćeš"

Drugi kat je zapravo pop-up koji se može izdužiti na punu visinu i širinu pritiskom na gumb. Kada se to učini, gornji kat se prostire na 12 četvornih metara, dok je prizemni dio oko osam četvornih metara veći.

Zahvaljujući dodatnom prostoru u kamperu ima dovoljno mjesta za standardnu kuhinju, dnevnu i spavaću sobu, kao i bar te sobu za ispijanje čaja. Tu je i mini kupaonica s tuš-kabinom, ali i prostor za pranje rublja.

HAAKS mobilni kamperi - 7 Odabrano Predobro! Mobilni kamper koji se "pretvara" u kuću na dva kata

Na drugom katu nalazi se i balkon s kojeg puca pogled na okolicu. Kakav će to pogled biti, ovisi naravno o vama i vašoj lokaciji.

Kamper The Life Home V90 Villa zasad se prodaje samo na kineskom tržištu po cijeni od oko 2,5 milijuna kuna.