Električni Canoo je pickup za kojim bi se sigurno okrenuli na cesti, a sretnici bi ga mogli isprobati na terenu za dvije godine, kada se planira početak prodaje. Kalifornijski Canoo nije jedini startup koji radi na vozilima budućnosti (i Teslin Cybertruck se željno očekuje, a terenci koji su nježni prema okolišu polako ali sigurno postaju novi su trend – i dobro da je tako. Ljepotani koji izgledaju moćno, ali ne mogu zagristi u težak teren jer su predviđeni za gradsko šminkanje padaju u drugi plan zahvaljujući onima koji cijene performanse vozila jednako kao i prirodu. 

Jedan od njih je i Canoo, koji s kratkom haubom više sliči kombiju nego tipičnom kamionetu, a zbog simpatičnog izgleda uspoređuje se i s dječjom igračkom. Kratka hauba daje prednost stražnjem dijelu bez nepotrebnog predimenzioniranja vozila. Canoo je dugačak 4,6 metra, što ga ne čini glomaznim, ali zato straga ima dovoljno mjesta za teretni prostor koji se inteligentnim rješenjima može i dodatno proširiti. Kad je riječ o omjeru veličine i tereta koji može ponijeti, Canoo je zamišljen tako da bude najučinkovitiji kamionet na tržištu. 

Kako nema glomaznih mehaničkih komponenta otvaraju se mogućnosti za praktično korištenje prostora što će se osobito svidjeti avanturistima što traže pickup u ulozi kampera. Na raspolaganju su radne površine na rasklapanje ugrađene u bočne stranice, prostor za hladnjak, utičnice, brojni pretinci za stvari, kao i stepenice na izvlačenje. Raspored sjedala je fleksibilan; po dva prednja i stražnja sjedala mogu se prilagođavati individualnim potrebama. 

Najjači model će imati dva motora snage oko 600 KS te doseg oko 320 kilometara, o čemu piše i Zimo te dodaje kako bi najveći problem Canooa i njegovog pickupa moglo biti planirano vrijeme početka prodaje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju