Franck 100% Arabica okus lješnjak-čokolada nastaje tako da se pomno odabrane arome lješnjaka i čokolade dodaju nakon prženja, a prije samog mljevenja kave. Jedinstvena kombinacija aroma osjeti se već pri samom otvaranju vakuumiranog pakiranja i idealna je za sve koji vole nešto slađu aromu, uz blaži i nježniji okus same kave.

„Riječ je o kavi laganog, baršunastog okusa s prirodnom slatkoćom, nježnim voćnim notama protkanim kakaovcem i orašastim voćem“, kazala je direktorica razvoja u Francku Lada Gumhalter.


Franckov profesionalni barista Josip Novačić predstavio je četiri načina pripreme u vašem domu.

NAČIN PRIPREME KAVE U DŽEZVI:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je uliti 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje. Kad voda zavrije maknuti posudu s grijače ploče i uz lagano miješanje usipati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) te dobro promiješati. Vratiti posudu na grijaču ploču te lagano grijati do podizanja pjene. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja lagano promiješati pjenu. Po želji dodati šećer i mlijeko.

NAČIN PRIPREME MOKA KAVE (U KAFETIJERI):
Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake (otvor na donjem dijelu posude). Kavu rahlo usipati u za to predviđeno sito te kuhati do završetka ekstrakcije. Kava se kuha na temperaturi vrenja i potrebno je odmah nakon kuhanja maknuti moku s vatre radi očuvanja arome kave. Po želji dodati šećer i mlijeko.


NAČIN PRIPREME KAVE U FRENCH PRESS VRČU:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je dodati 2 pune čajne žličice ili jednu punu jušnu žlicu kave u French press vrč. Zasebno zagrijati 100 ml vode do vrenja, preliti preko kave i zatim vratiti poklopac na vrč. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja protisnuti napitak za to predviđenom mrežicom. Promiješati te po želji dodati šećer i mlijeko.

NAČIN PRIPREME FILTER KAVE:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je u aparat dozirati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) i 125 ml vode te kuhati do završetka ekstrakcije. Po želji dodati šećer i mlijeko. Ovisno o željenoj količini napitka prilagoditi količinu kave i vode.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju