Ne možete odlučiti pije li vam se kava ili vruća čokolada? Nema problema, Talijani imaju odgovor i na takve dileme.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Bicerin, torinski specijalitet u tri slasna sloja nastao je kako bi nas razbudio i zasladio. Slojevi kave, čokolade i pjenastog mlijeka ili vrhnja privlače već na prvi pogled, a priprema je jednostavnija nego što izgleda.

Sastojci za bicerin:

  • 375 ml vrhnja za šlag
  • 750 ml punomasnog mlijeka
  • 300 g tamne čokolade (70 posto kakaa)
  • 3 žlice šećera
  • 450 ml vruće, jake kave ili espressa
  • šećer u prahu, po ukusu

Priprema bicerina:

  1. Vrhnje za šlag miksajte tek toliko za se učvrsti, a zatim ga prema ukusu zasladite šećerom u prahu i ostavite sa strane.
  2. U velikom loncu zagrijte mlijeko s usitnjenom čokoladom i šećerom. Miješajte dok ne proključa, a zatim smanjite vatru i ostavite da lagano kuha minutu, cijelo vrijeme miješajući.
  3. Ulijte kavu u 6-8 čaša otpornih na visoku temperaturu. Pažljivo i polako ulijte čokoladnu smjesu. Završite s malo vrhnja koje ste prethodno umutili i odmah poslužite.

"Volim ovu zemlju, ali neke stvari me izluđuju!" 12 loših strana života u Španjolskoj Madrid +0 Španjolska